Ушите страдат и през лятото

Как да избегнем критичните ситуации в случай на необходимост, да си помогнем сами?

Външният отит е често срещано явление през лятото. Това всъщност е възпалително заболяване на външния слухов проход и е свързано с факта, че сложният и уязвим механизъм на слуховия орган не търпи колебанията в температурата. Палещото слънце навън и прохладата в помещенията с климатици най-бързо провокират развитие на простудни заболявания. И точно те са една от основните причини за възпаления в ухото.

Възпалението в носната кухина се разпространява в средното ухо през слуховия проход-този проход съединява носоглътката и ушната кухина. Слуховата тръба отича, затваря се, вследствие на което ушната кухина вече не се вентилира. Ето затова възниква възпаление в средното ухо.

Стадащият изпитва толкова силни болки, че не може да докосне ушната мида

            Болката продължава към слепоочието, в зъбите и се засилва, когато човек дъвче и отваря устата си. Тази болка може да се заглуши само със силно аналгетици. На човек му се стеснява слуховият проход и се понижава слухът.

Медиците твърдят, че външните отити не могат да се излекуват бързо: в продължение на няколко дни трябва всекидневно да изчистваме слуховия проход; да слагаме в ухото лекарствен мехлем и да спазваме хигиенните норми. Ако лечението не помогне, човекът изпитва силно главоболие, повишава се температурата му, получава силни отоци около ушната мида. В такава ситуация е нужно да се обърне към специалист.

Отитът може да доведе до сериозни усложнения като затруднено чуване, мастоидит и менингит. А подобни заболявания изискват операция.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *