ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Проблеми с бъбреците – кой е застрашен?

В голяма степен бъ­бречните заболявания застигат хора с астенично телосложение – слаби и високи. Маст­ната капсула, която помага за поддържането на бъбреците при тях е много слабо развита, което от своя страна означава нефроптоза, т.е. отпуснат бъбрек.

Жените по-често страдат от различни бъбречни нару­шения, отколкото мъжете. Повечето проблеми при тях започват с бременността – ко­гато матката е разтегната и се нарушава оттичането на урината.

При възрастните мъже бъ­бречните нарушения възникват заради аденом на простатната жлеза и прочее възрастови за­болявания на пикочно-половата система – всички те се съпро­вождат с нарушено оттичане на урината.

Кариесът, както и възпале­ните сливици често водят до бъбречни заболявания. Вече спо­менахме, че причинителите на тези инфекции през носоглътка­та си пътешестват с кръвотока и най-често засядат именно в бъбреците.

Хората, водещи заседнал начин на живот, попадат в рис­ковата група за тези болести. Установено е, че заниманията с физкултура подобряват и обмяната на веществата, и бъбречната функция. Ако се дви­жите, бъбреците по-добре ще се снабдяват с кръв и по-активно ще изработват урина. Хората, които работят физическа рабо­та, по-рядко получават камъни в бъбреците.

BHИMAHИE!

Диетата е важна при бъбречните болести. Няма да се впускаме в подроб­ности, само ще припомним, че е нужно да наблягате на натуралните зелен­чуци, плодовете, млечните продукти, немазното месо, рибата, морските продукти. А сега, в сезона на дините, не пропускайте да се възползвате от тяхното лечебно действие. Полезна е и тиквата. За бъбреците крайно важен е витамин А – ако той липсва, има опасност от образуване на камъни-има го в зарзава­та, червените плодове и зе­ленчуци, пипера, морската риба, морските продукти. Изключете мазната, лютивата и солената храна, както и черния дроб. За предпочитане е кокошето месо, рибата, изварата, соята.

Отлично средство за профи­лактика на бъбречните болести е боровинката, защото оказва антибактериално действие. Пресният боровинков сок няма да позволи да се образуват камъни в бъбреците ви. И накрая: не се увличайте по билколечението, не експериментирайте със здра­вето си и никога не забравяйте, че каквито и билки да пиете, първо трябва да ги покажете на лекуващия лекар.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *