ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Психолог обяснява как да сте на плюс след среща със стиснат мъж

Не само ще сте на плюс, но и определено ще ви запомни…

мъж
Стиснат или пестелив мъж – има разлика

След като прочетете статията ще разберете как умно да отговорите, ако мъжът предложи да си разделите сметката още на първата среща, и изобщо дали си заслужава да се срещате с мъж, който старите хора наричат „вариклечко„.

Какво наистина не е наред с мъж, който иска жената да си плати на среща, как жената да защити границите си и какво да му отговори? На тези и други въпроси отговаря руската психоаналитичка Анна Ластовецкая.

Анна Ластовецкая

Защо стиснатия мъж е лош партньор?

Трябва да сте наясно, че с такъв мъж рано или късно ще започнете да плащате почти всичко: от памперсите на детето до телевизора в хола (който той е избрал).

В женската природа е заложено, и срещу това не може да спорите, че ако мъжът не е в състояние да плати сметката ви в ресторанта, той не може да се грижи за вас. Това е социална норма. Ако мъжът не може да се грижи за жената, тогава не бива да започвате връзка с него.

Връзката се поддържа от двамата партньори, а инвестицията трябва да бъде равна. Но, мъжът трябва да бъде пръв. Възможно е след няколко срещи вие да платите цялата сметка, или да си я разделите, но първата сметка винаги е негова отговорност. Да оставим чувствата и емоциите настрана. Там е ясно, че жените инвестират повече. Затова мъжете трябва по-често да обгрижват жените финансово.

Как да разберете дали той е скъперник преди първата среща?

Плащането винаги трябва да се коментира предварително.

Еманципацията на жената трябва да се проявява не в разделяне на разходите наполовина, а в това, че не се притеснява да задава неудобни въпроси на мъжа.

Няма нужда да се страхувате, нито пък да се стараете да изглеждате като нещо различно. Нека мисли каквото иска.

Попитайте мъжа кой ще плати на първата среща. Попитайте го дали това е проблем за него, прекалено икономичен ли е или просто няма достатъчно средства…

Може да се изразите директно, може и по заобиколен начин. Не бива, обаче да се страхувате – заявете гласно позицията си.

Като цяло рискът да се сблъскате със скъперник е малък. Около 95% от мъжете плащат без особен протест на първа среща. Особено ако се интересуват от това да си намерят потенциален партньор. Но ако ли не, ще кажат направо:

– Нека си платим…

Инвестициите са маркер за интереса на мъжа. Ако няма инвестиция, не трябва да се съгласявате на втора сеща. И най-изпадналата жена заслужава от време на време някой да се погрижи за нея. Статистически погледнато, ако жената е склонна да си раздели сметката, то криворазбраната ѝ еманципация ще я подтикне и да прави и секс на първа среща. И най-големия циция не би харесал такава жена…

Ами ако той предложи да плати наполовина?

Ако скъперникът ви е хванал неподготвена и ситуацията вече се е случила, трябва да сте готови да си платите. Затова винаги имайте достатъчно пари в себе си, за да покриете разходите си. Ако нямате пари, трябва да си признаете.

Ако пък искате да си вдигнете адреналина, може да кажете, че отивате до дамската тоалетна и просто да си тръгнете.

Трябва да сте наясно, че след подобно изпълнение връзка няма да има. Но пък ако той се стиска за две бири, май ще е за добро.

мъж
Истинският мъж си личи по отношението

Какво да отговорите, ако ви попита дали да си разделите сметката?

Ако докато сте в ресторанта той предложи да си разделите сметката, реагирайте с въпрос: Това бизнес среща ли беше? Може и с възклицание: О, не знаех че срещата е делова…

Ако след реакцията ви той просто измърмори нещо и стане ясно, че ще делите, този мъж не е подходящ за връзка. Следващият път, когато ви се обади и ви помоли за втора среща, иронично му напомнете какво се е случило на първата:

– Срещата лична ли ще е или делова?

И ако не сте толкова принципни и не се притеснявате прекалено много, може да накажете вербално скъперника. Отрицателната обратна връзка ще му попречи да продължи да се държи по този начин с вас и други жени. Моля, обърнете внимание, че за този човек това е едно от важните неща в живота – можеш ли да икономисаш, спестявай!

Например, ако видите, че той е фиксиран в кариерата си, намекнете че за възрастта си все още е „просто мениджър от средно ниво“, докато вие и вашата обкръжаваща среда вече сте утвърдени хора. А ако той явно е луд по външния си вид, оставете леко заядлив коментар, че явно е дал много пари за риза, която вече е демоде…

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *