ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Настинката е неприятно изживяване за бременната жена

Настинка или грип по време на бременност определено не е приятно изживяване за нито една жена. При нормални обстоятелства може да се вземе аспирин или друго средство против настинка, но в тези случай изборът не е толкова лесен като знаете, че може да навредите на бебето си. Въпреки, че не всички медикаменти са забранени по време на бременност, най-добре е да използвата нелекарствени средства за облекчаване на симптомите. Лекарствата е добре да оставите за в краен случай и винаги когато ги приемате е нужно да се консултирате с лекар.

Ето и няколко съвета как да си помогнем при някои заболявания по време на бременност.

Възпаление на ухото. Подобно на възпалението на дихателните пътища, то често е в следствие на настинка или грип и вашият лекар може да прецени, че е безопасно за вас и вашето бебе да се лекувате с антибиотик. За да избере най-подходящия антибиотик, лекарят обезателно трябва да знае, че сте бременна. Парацетамолът може да облекчи дискомфорта ви в случая. Нелекарствените средства с които може да си помогнете при възпаление на ухото са следните: стойте на топло, поставете торбичка със затоплена морска сол на ухото си и се опитайте да си починете. Ако нямате никакво подобрение до 24 часа, е необходимо да посетите личния си лекар.

Грип. Грипът изисква по-сериозно лечение в сравнение с обикновенната настинка, особенно в последния триместър, когато високата температура може да предизвика преждевременно раждане. Трябва да се обадите на лекаря си, в случай че от време на време се появява безпричинна отпадналост или вдигнете температура над 38 градуса вероятно ще се нуждаете от парацетамол или друг медикамент за смъкване на температурата. Взможно е да се стигне и до антибиотично лечение, при условие че са налице вторични симптоми като възпаление на дихателните пътища или бронхит. Изборът на антибиотик става само след консултация с вашия лекар. Тук нелекарствените средства, които може да използвате са: Хладен душ или вана може да понижат телесната ви температура. Често слагайте студени компреси на челото си. Студеният компрес облекчава и главоболието, което облекчава грипа.Приемането на достатъчно течности е много важно.

Кашлица и настинка. Настинката може да ви накара да се чувствате много отпаднали и да намали значително тонуса ви, особенно по време на бременостт, тъй като отслабва имунната система. Ако симптомите са налице в продължение на цяла седмица или започнете да отделяте храчки, непременно посетете лекаря си. Нелекарствените средства, които може да ви помогнат са следните: Приемайте много течности, тъй като хремата действа дехидратиращо. Пиите топъл лимонов сок с мед и се снабдете с глицеринови бонбони за смучене, за да облекчите раздразненото гърло. Хранете се добре, наблегнете на портокалите и боровинковия сок за да си набавите витамин С. Почивайте легнали върху много възглавници за да облекчите дишането си.Правете инхалации.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *