Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не пренебрегвайте хремата може да се окаже много опасна

В цял свят щастливците с правилен нос са само 7%. Това не означава, че всички останало хора са тежки инвалиди. При такива хора хремата отшумява без трайни последици, а при други тази хрема завършва със синузит. Синузитът е онова неприятно състояние, при което носът ти е здраво запушен, обонянието никакво го няма, а болката и тежестта в областта на челото са непоносими. Може и да се вдигне температура. Това състояние малко прилича на грип, с тази разлика, че ако наистина е грип, кошмарните симптоми започват да отшумяват към третия ден, а при синузитът този ад продължава с ди и дори със седмици. В зависимост от това доколко не сте му обръщали внимание и той се е задълбочавал, хронифицирал и барикадирал /например от неправилно лечение/. Всичко това обаче започва с появата на хремата.

Хремата или както лекарите я наричат ринит се разгръща в три стадия: дразнене и чувство за сухота в носната кухина  запушване на носа и поява на прозрачни секрети, може да се появи и температура и отделяне на гнойни секрети. В начален стадий подсмърчането може да бъде спряно с напарване на краката, чай с мед и лимон, капки от лук или чесън. Бабините рецепти са позволени само, ако все още не се е появила температурата. Много внимателно трябва да се процедира и с прочутата рецепта торбичка с горещ пясък или морска сол на челото. При доказан синузит тази процедура е абсолютно противопоказна. А при хрема може да влоши състоянието ви, вместо да ви облекчи. Сухата топлина, приложена в областта на възпалената носна кухина, само увеличава количеството на секретите. И ако синусите са запушени /както често се случва при синузит/, секретите не могат да „пробият” и да изтекат навън. Тогава със сигурнос ще получите някакво усложнение.

Много от хората пренебрегват хремата и я изкарват на крак, но тя изобщо не е безобидна, ако хремата ви продължи повече от една седмица е най-добре да идете на лекар да си вземете болничен и да се лекувате съвестно. Ненавременното лекуване на синузита може да предизвика други по-сериозни заболявания, като менингит, мозъчен абсцес, отит, както и очни и вътрешночерепни възпаления.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *