БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

7 доказани здравословни ползи от гъбата Рейши

Азиатската гъба рейши е мощен антиоксидант, благоприятства имунната система, нормализира високото кръвно и дори се смята, че има антиракови свойства.

рейши
Гъбата е изключително полезна, благодарение органичните съединения, коити съдържа

Рейши е една от най-популярните и полезни лечебни гъби на планетата. Тя се използва от хиляди години в Азия, но едва наскоро започна да набира популярност по света.

Гъбата е изключително полезна, благодарение на богатия асортимент от органични съединения и полезни съставки, които съдържа. Те включват тритерпени, алкалоиди, стероли и различни полизахариди.

Лечебната гъба може да се консумира директно, но е много горчива и неприятна на вкус. Поради тази причина, традиционните лекове, използващи гъбата, вече са заменени с билкови хранителни добавки, които я включват в състава си.

В тази статия ще ви запознаем с научно доказаните полезни свойства на гъбата.

 

Полезни свойства на гъбата рейши:

 

  1. Тя е силен антиоксидант

Гъбата е добре позната като еликсир на дълголетието. В древни времена тези, които са търсели безсмъртие, често са използвали тази гъба. Съвременните проучвания показват, че впечатляващото съдържание на полизахариди и антиоксиданти действа изключително позитивно на тялото. Съединенията в гъбата също така елиминират свободните радикали, които често са причина за стареенето на клетките и появата на хронични заболявания.

 

  1. Има противоракови свойства

Повечето хора консумират гъбата поради противораковите й качества. Според доклад, публикуван в „Cochrane of Systematic Reviews”, тритерпеноидите, открити в този вид гъба, могат да забавят прогресията и растежа на злокачествените тумори. Други изследвания стигат до извода, че активните съставки на екстрактът от рейши неутрализират раковите клетки в тялото.

 

  1. Действа детоксикиращо

Откритията в областта сочат, че екстрактът от гъбата отстранява токсините от черния дроб – един от най-важните органи в човешкото тяло. Рейши спомага за по-бързата регенерация на чернодробните клетки и премахва свободните радикали от жизненования орган.

 

  1. Подобрява когнитивните функции

Неврологичните заболявания са неразрешими загадки за медицината. За болестта на Алцхаймер или болсестта на Хънтингтън няма доказано лечение. Изследванията обаче доказват, че екстракт от лечебната гъба стимулира когнитивната активност и проявява определени невропротективни ефекти.

 

  1. Има противовъзпалителни свойства

Едно от най-важните качества на лечебната гъба са противовъзпалителните й способности. Екстрактът й се препоръчва за хора страдащи от подагра или артрит.

 

  1. Полезна е за дихателната система

За тези, които страдат от астма, бронхит или други распираторни заболявания, екстрактът от гъби рейши може значително да намали дразненето и алергичните реакции. Активните вещества в гъбата предотвратяват освобождаването на хистамин от мастоцитите в тялото.

 

  1. Нормализира кръвното

Хипертонията е един от най-често срещаните проблеми в света днес, а сърдечно-съдовите болести са най-честата причина за смърт. Доказано е, че гъбата подобрява кръвообращението и понижава кръвното. Също така някои вещества, присъстващи в състава на гъбата, намаляват нивото на LDL холестерол, като по този начин се понижава рискът от инсулт и инфаркт.

 

  1. Повишава имунитета

Бета-глюканите са сред най-мощните съединения за усилване на имунната система, а те се съдържат в изобилие в тази гъба. Увеличавайки бета-глюканите в организма си, може да се предпазите от широк спектър потенциални заболявания.

 

Странични ефекти от прием на екстракт от рейши:

 

Както всичко останало и този природен лек може да причини някои странични ефекти. Удължената употреба на екстракт от гъбата (в продължение на 1-2 месеца) може да доведе до следните нежелани реакции:

  • Главоболие
  • Замайване
  • Кървене от носа
  • Суха уста

Въпреки че не са животозастрашаващи, все пак е нужно да се коснултирате с лекар, ако усетите някое от тези неразположения.

Източник: https://www.organicfacts.net

B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши, кладница, облепиха, корен от глухарче и джинджифил
B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши, кладница, облепиха, корен от глухарче и джинджифил

рейши

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “7 доказани здравословни ползи от гъбата Рейши

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *