ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кога едно момче става мъж?

Има една стара поговорка, според която: Да бъдеш мъж е въпрос на пол, но да си джентълмен е въпрос на избор

мъж
Не дрехите, не физиологията, а делата са тези, които правят от момчето мъж

Що се отнася до въпроса: кога едно момче става мъж, отговорът е лесен – когато той реши и когато се почувства готово. За едно такова навременно решение е нужна основа. Основа, което се поставя от родителите и е възможна заради възпитанието, което има. Момчетата и мъжете не са различни заради възрастта. Има 16-годишни момчета, които се държат и разсъждават като мъже, за разлика от 50-годишни, които още не са приключили с пубертета.

Почти универсално правило на цивилизацията е, че докато момичетата стават жени като достигнат физическа зрялост, момчетата трябва да преминат тест. Те трябва да демонстрират смелост, физическа сила или владеене на необходимите умения. Целта е да се докаже тяхната компетентност като защитници на жените и децата. И това винаги е била тяхната основна социална роля, въпреки техническия прогрес, сексуалната революция и борбата за равенство между двата пола.

Най-основната разлика между момчетата и мъжете е, че момчетата действат въз основа на чувствата, а мъжете имат други приоритети, придържането към които не ги прави по-малко чувствителни.

Момчетата са като перо на вятъра

Те позволяват на емоционалното състояние да управлява действията им и на момента решават дали да спазват обещаното.

Ако не искат да правят нещо, не го правят.

Момчетата ще спрат алармата, вместо да се събудят рано и да направят онова, което трябва да се направи. Те отлагат, закъсняват, забравят и пренебрегват.

Мъжете са различни.

Мъжете създават кристално ясна визия за своето бъдеще. Всяко тяхно действие е малка крачка към осъществяването на тази визия.

Няма значение дали мъжът иска да изяде допълнително парче торта, да изпуши още една цигара или да спи допълнително още час. Той е наясно какво иска, и не е готов да компрометира бъдещия си успех заради удоволствие в настоящия момент.

Мъжът, който е наясно със себе си, е готов да направи нещо, което не харесва

Дори това да е нещо, което мрази, мъжът ще го направи, ако това ще го тласне напред към визията му. Момчето категорично не е готово на такъв компромис.

Момчетата злоупотребяват с телата си. Мъжете превръщат тялото си в оръжие

И не, това не винаги е въпрос на мускули, а на отношение. Мъжете се хранят здравословно, а момчетата от скука. Момчетата тренират, за да изглеждат добре. Мъжете го правят за да се чувстват добре.

Момчетата губят времето си пред екрана на телефона

Мъжете усъвършенстват ума си, като придобиват нови умения и предизвикват мозъка си. Те предпочитат да държат книга в ръцете си, вместо „умно“ устройство.

Момчетата оставят другите хора да управляват живота им. Мъжете са самостоятелни

Едно от ключовите различия между момчетата и силните мъже е, че момчетата основават своите житейски решения на мненията и капризите на другите, докато мъжете са самостоятелни. Когато един мъж реши и направи нещо, той е готов да поеме и последствията от своето решение.

Момчетата ще отидат в университет, защото родителите им го искат.

Момчетата ще си намерят работа, защото приятелите им смятат, че трябва.

Момчетата ще се оженят, защото „всички останали го правят“.

Мъжете имат основен набор от ценности, убеждения и цели и и рядко позволяват да бъдат подтиквани от волята на другите. Ще се вслушат в съветите, но решението ще е тяхно.

Момчета обвиняват другите. Мъжете поемат отговорност

Момчетата винят другите за техните неуспехи и житейски бъркотии. Те обвиняват родителите, приятелите, съпругата или любимата, шефа, колегите, икономиката, времето и всичко останало, което може да бъде посочено с пръст. Мъжете поемат 100% отговорност за своите действия – всеки път през цялото време. Независимо дали наистина са виновни или не, мъжете знаят, че в крайна сметка са отговорни за всичко, което им се случва.

Защото, когато поемат отговорност за живота, те придобиват много повече сила, уверено чертаят траекторията и постигат желания от тях резултат.

Момчето става мъж, когато започне да спестява за бъдещето

Освен да пестят пари, мъжете знаят как да управляват времето си. А когато решат да харчат, без значение дали време или пари, те знаят как да превърнат разход в инвестиция.

Мъжете знаят каква е разликата между това да си сам и самотен. За тях пияната жена е по-скоро отговорност, отколкото възможност!

И накрая, вместо заключение: 7 принципа, които превръщат момчето в мъж

Мъжът:

1. Не следва сляпо, но може да поставя под съмнение авторитета.
2. Избира мирни методи за разрешаване на конфликти, вместо физическа битка.
3. Осъзнава, че е отговорен за собствения си избор и успех в живота.
4. Демонстрира искрено уважение към родителите и цени техния житейски опит.
5. В състояние е да се грижи за себе си, включително да поддържа доходи, които да инвестира в собственото си здраве и умения.
6. Може да признае, че понякога се нуждае от помощ, и ще я поиска.
7. Отнася се към всички останали с доброта и уважение, независимо от техния пол, раса или социално-икономически статус.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Кога едно момче става мъж?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *