Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Отърсете се от чревни паразити с карамфил и ленено семе

Мръсни ръце, използване на замърсена или непречистена вода, недостатъчно термично обработени храни – всичко това допринасят за проникването на паразити в червата

паразити
Естествени средства помагат в борбата с естествените паразити

Децата могат да се заразят с паразити най-лесно като играят в пясъчник. Възрастните – докато пътуват в автобуса, при посещение на обществени тоалетни и ако се консумират плодове и зеленчуци, които не са старателно измити. Има естествени начини да се отървете от тези вредители. Не е необходимо да приемате някакви лекарства, понякога е достатъчно да използвате ефективни природни средства.

Не може да бъдете напълно застраховани срещу инфекция с паразити, дори ако спазвате минимума санитарни норми и правила за лична хигиена. В борбата срещу паразитите помагат ленените и карамфиловите семена. Тези средства не нарушават чревната микрофлора, напротив – допринасят за нейното укрепване.

Доказано от многогодишна употреба: Лененото семе и карамфилът ще премахнат паразитите

Признаци за наличие на паразити в организма

Хелминтите и глистите са живи организми, които живеят и се размножават за сметка на „домакина“ (или приемника), тоест на човека. В човешкото тяло често се установяват и други паразити, като ламблии и тении.

Когато попаднат в червата, те причиняват развитието на различни заболявания. За да изгонят тези „наематели“, някои използват лекарства, докато други предпочитат естествени средства, като карамфил и ленено семе. Лекарствата са ефективни, но имат редица противопоказания и странични ефекти, а природните средства нежно почистват червата, без да навредят на микрофлората.

И така, в борбата срещу паразитите помага смес от карамфил и ленено семе. Тези компоненти създават условия в червата, при които на паразитите им е трудно да оцелеят. Особено се препоръчва да се приема такава смес, ако има очевидни симптоми, показващи наличието на „нежелани гости“ в тялото. Тези симптоми включват:

Диария. Този симптом се появява, когато има прекомерно натрупване на червеи в червата;

– Остра и периодична болка по-близо до областта на слабините, отколкото до стомаха. Това е признак за наличие на дълги червеи в тялото, които се хранят с онова, което се е натрупало върху чревните стени;

– Постоянната умора показва, че в организма липсват хранителни компоненти и може би това се дължи на наличието на паразити;

– Лош апетит – когато паразитите дразнят чревните стени, мозъкът получава нервни импулси, сякаш стомахът е пълен, тоест човекът не чувства глад;

– Гадене, повръщане;

– Суха кашлица – появява се, когато червеите проникнат в хранопровода и белите дробове и дразнят чувствителните тъкани;

– Сърбеж в ануса;

– Бавен растеж при децата (паразитите абсорбират полезни витамини и минерали, които са от съществено значение за растежа на детето).

Ако установите, че имате два или повече от изброените симптоми, тогава трябва да помислите за корекция на здравословното си състояние. Но не забравяйте, че такива признаци могат да се появят и при други заболявания, които не са свързани с наличието на паразити.

Cloves herb

Антипаразитните свойства на карамфила и лененото семе

Карамфилът съдържа етерични масла, които предотвратяват разпространението на червеи в тялото. Освен това предотвратява навлизането на токсини, произведени от паразитите, в кръвта. Подправката има противовъзпалително действие, успокоява чревната лигавица и намалява болките в корема.

Ленените семена са отличен източник на фибри и незаменими мастни киселини. Те съдържат естествени фибри, които пречистват тялото от токсини, натрупани в дебелото черво. Тези семена са слабителни и могат да помогнат за облекчаване на запека. Те също така укрепват имунната система, като увеличават количеството антитела. Подобно на карамфила, семената предотвратяват възпалението и поддържат здравето на чревната флора.

Как да си направите противопаразитна смес от карамфил и ленено семе?

Ще трябва да имате около 2 грама натрошен сух карамфил и 100 грама ленени семена. Достатъчно е да разбъркате няколко супени лъжици такава смес в чаша топла вода и да пиете на гладно в продължение на три дни, след което трябва да направите почивка за три дни и да повторите отново курса. Ако след използването на това естествено средство състоянието не се подобри, консултирайте се с лекар.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *