Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Експерти: „Тестовете за антитела не доказват дали ваксината е подействала или не.”

Тези тестове не показват дали ваксината работи или не, твърдят американски специалисти в областта

тест за антитела след ваксинация
Наличните тестове не откриват антителата, създадени от ваксинация срещу вируса

Ако сте ваксинирани против COVID, но се колебаете дали ваксината наистина действа и ще ви защити, няма как да разберете чрез тест за антитела. Това казват експерите от „Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC)” в САЩ. Истинате е, че има хора, които са се заразили с болестта, въпреки че са били ваксинирани с 2 дози, но шансът за тежко протичане на болестта и хоспитализация при тях е почти нулев.

От „CDC” са категорични, че повечето тестове, които понастоящем се предлагат, търсят антитела, които са различни от тези, които ваксините на Moderna, Pfizer и Johnson & Johnson създават.

„Наличните тестове не откриват специфичните антитела, които са индуцирани от тези ваксини. Те ще бъдат орицателни при лица без прекарана инфекция, дори ако са получили една от трите ваксини. Когато повечето хoра се запишат за тест, лабораториите обикновено търсят антинуклеокапсидни антитела. Проблемът е в това, че те се създават само при есествена инфекция, а не при ваксинация”, обяснява д-р Луис Осторски, специалист по инфекциозни болести към „University of Texas Physicians”.

д-р Луис Осторски, специалист по инфекциозни болести към „University of Texas Physicians”

Все още няма разработени тестове за антитела индуцирани от ваксина срещу COVID-19

 

Д-р Карл Фихтенбаум, специалист по инфекциозни болести в Медицинския университет в Синсинати, казва, че съществуват надеждни тестове за антитела след ваксинация при други заболявания, като заушка и морбили. Той отблеязва, че: „За разработването им са необходими десетилетия, а COVID-19 e вирус, който познавамe едва от година и половина”. Следователно учените не са имали време да разработят надежден тест за антитела за ваксините срещу коронавирус.

Според Осторски, ако сте решени да проверите имунитета си, след ваксинация, има един тест, който може да даде някакъв резултат в тази насока – тест, намиращ COVID протеин. Но доктортът допълва, че учените все още не знаят точно каква е връзката между нивото на този протеин и действителния имунитет срещу вируса.

„Ако се изследвате и резултатите покажат, че имате ниски нива на антитела или изобщо нямате, това не означава, че ваксината не е проработила”, категориен е д-р Осторски.

Източник: https://bestlifeonline.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *