Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сокът от целина намалява кръвното налягане

Целина е от едно семейство с магданоза и копъра всички те спадат към семейството на сенникоцветните. Листа от целина имат високо съдържание на витамин А, докато стъблата са отличен източник на витамини В1, В2, В6 и С и са богати на калий, фолиева киселина, калций, магнезий, желязо, фосфор, натрий и много незаменими аминокиселини. Хранителните вещества във влакното се отделят при изцеждане на сок, и те много подпомагат на движенията на червата. Естествената сол, която се съдържа в целината е много безопасна за консумация и е от съществено значение за организма. Въпреки, че много храни губят хранителната си стойност по време на готвене, тези в целината се запазват почти непокътнати.

Ползите за здравето от консумацията на целина са:

Употребата на целина винаги е свързвана с понижаване на кръвното налягане. Има много важни минерали, които се съдържат в сока от целина и са много ефективни при борба с рака, както и добре балансират рН в кръвта на организма, неутрализирайки киселинността. Целината е известна с това, че спира растежа на раковите и туморни клетки в организма. Това става благодарение на фенолните, които блокират действието на простагландините, които насърчават растежа на туморните клетки. Целината също така намалява и лошия холестерол, както и предотвратява образуването на рак на дебелото черво и стомаха.

Естествения слабителен ефект на целината помага за облекчаването на запек. Целината може да действа и охлаждащо. По време на горещините може да изпиете чаша сок от целина два или три пъти на ден и по този начин да нормализирате телесната си температура. Калия и натрия, които се съдържат в целината помагат за регулиране на телесните течности и стимулират производството на урина, кето прави целината много полезна при изхвърлянето на ненужна течност в тялото.

Целината подпомага за здравословното функциониране на бъбреците, като спомага за отстраняване на токсините от тялото, а премахването на токсините от тялото предотвратява образуването на камъни в бъбреците.

Научно е доказано, че пиенето на сок от целина всеки ден в продължение на една седмица значително спомага за намаляване на кръвното налягане. Съединение, наречено phtalides помага да се отпуснат мускулите около артериите,а разширяването на съдовете позволява на кръвта да тече нормално. За да е по ефективно лечението с този метод сокът от целина се пие 1 седмица, след това се спира за 3 седмици и се продължава отнова.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *