Можете да си помогнете при задържане на урината

Острата задържане на урината е сериозно усложнение при увеличена простата жлеза. Настъпва при прекаляване с алкохол, простуда, сексуален ексцес или продължително задържане на урината.

1.      Търси се веднага „Бърза помощ” или транспорт до най-близката болница, където има уролог или поне хирург, който може да постави катетър. През времето докато се чака се поставя топло в областта над срамната кост, пряко върху мехура, както и в областта между тестисите и ануса. При половината от случаите се възстановява уринирането.

2.      Мъжът трябва да избере сам положението в леглото, при което болката и напрежението са най-слаби.Полуседналото положение засилва болката, защото така притискането на пикочния канал е по-голямо. Някои пациенти лягат по корем. Може да се опита слабо масажиране от двете страни надолу по пътя на пикочопроводите. Целта е болезнено свитите сфинктери да се отпуснат.

3.      Не се пие вода или питиета, които увеличават отделянето на урина-кафе, чайове. Никакви хапчета за нищо, освен при опасност от инфаркт или сърдечен колапс.

Из „Здр. в. за пенсионера“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *