Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Редовната консумация на зеленчуци ви осигурява по-добро здраве

Ползите за здравето от консумацията на зеленчуци обикновенно се проявява в по-дългосрочен план чрез подобряване на цялостното ви здравословно състояние. Редовната консумация на зеленчуци  зеленчуци се грижи за храносмилателната система, отделителната система, скелетната система (кости), нивата на кръвното налягане и т.н. С диета богата на зеленчуци съдържащи антиоксиданти може да се предпазим от болести като рак, сърдечно-съдови проблеми и инсулт. Нещо повече, зеленчуци осигуряват достатъчно витамини като фолиева киселина, витамин А, витамин К и витамин В6, а също и бета каротин от морковите, ликопен от доматите и зеаксантин от спанака и зелето. Освен, че зеленчуците помагат за подържане на теглото помагат и за подържането на здрава кожа и коса.

Антиоксидантите, които се съдържат в много зеленчуци са най-лесният начин, ако ги консумирате редовно да ви осигурят пълноценно здраве. Тъй като зеленчуците са ниско калорични, но богати на хранителни вещества те могат да ви помогнат да поддържате теглото си нормално. Зеленчуците богати на антиоксиданти предотвратяват растежа на раковите клетки, а тъмнозелените зеленчуци са богати на минерали, оксиданти и флавоноиданти. Тези вещества са от съществено значение за правилното функциониране на тялото ви. Недостигът на тези витамини и минерали може да доведе до сериозни недостатъци в костната система, зъбите и други важни органи. Освен това антиоксидантите повишават имунитета на тялото ви, което води до намаляване на заболяванията. В листните зеленчуци има биофлавоноид известен като кварцетин. Той е отговорен за противовъзпалителните свойства на тези зеленчуци и намалява риска от появата на алергии.

Зеленчуците са богат източник на фибри. Тези фибри спомагат за по-доброто абсорбиране на вода в дебелото черво, по този начин подобряват храносмилането и предотвратяват появата на хроничен запек и хемороиди.

Зелените листни зеленчуци са с високо съдържание на магнезий и имат нисък гликемичен индекс и заради това са много полезни при хора с диабет тип 2. Ако ядете такива зеленчуци най-малко 1 път на дан значително ще намалите риска от диабет.

Зеленчуците са богати на витамини, но най-много във всички зеленчуци се съдържа витамин К. Това ги прави идеални за предотвратяване на проблеми с костите по естествен начин. Редовната употреба на зеленчуци богати на витамин К намалява шансовете за фрактури на бедрените кости при жените в средна възраст.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *