ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Калцият предотвратява затлъстяването

Сред всички предимства на калцийят най-важните са, че той помага в поддържането на здравето на костите, на дебелото черво, намалява затлъстяването и т.н. Нужда от калций имаме от самото раждане до старостта. Калцият е необходим за правилният растеж на коснине и зъбите. Жените са тези, които най-често страдат от недостиг на калций, тъй като те по-често се подлагат на различни диети, а недостигът на калций води до появата на остеопороза. Така, че е от изключително значение да се консумира достатъчно количество калций наред с витамин Д и магнезий. Калцият съставлява 2% от общото тегло на тялото на възрастен човек. В най-големи дози се намира в зъбите и костите, както и в кръвоносната система. Калцият се среща най-много в млечните продукти, ядки, семена, варива, сьомга, броколи, зелен грах, стриди, листни зеленчуци, портокалов сок и т.н.

Основните предимства на калция са, че той укрепва костите и заздравява гръбнака, което осигурява правилната форма на тялото и премахва болките. Калцият помага на костите да се поддържат в добра форма и предпазва от много скелетни заболявания, като артрит и остеопороза.

Калцият предотвратява затлъстяването. Ако имате някакъв дефицит на калций в диетата си тялото е склонно да освободи паратиреоиден хормон. Този хормон стимулира производството на мазнини, което може да ви доведе до затлъстяване.

Калцият защитава сърдечният мускул. Приемът на достатъчно количество калций помага на сърдечния мускул да се свива и отпуска правилно. Калцият помага и на нервната система, за да може да се поддържа правилното налягане в артериите.

Предпазва от рак на дебелото черво. Приемът на достатъчно количество калций подтиска растежа на полипите по дебелото черво, които могат да доведат до рак на дебелото черво. Калцият намалява риска от образуването на аденоми, които причиняват тумори.

Калцият контролира кръвното налягане. Приемът на достатъчно количество калций понижава кръвното налягане. Калцият помага също така и за правилното транспортиране на хранителните вещества през клетъчните мембрани.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *