БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Планинският въздух лекува успешно псориазис

C разреден въздух (в пла­нината винаги е по-разреден) успешно се лекува псориазис. Само след 10 сеанса обривите, раните от болестта напълно заздравяват. Болни, които са се подложили на подобни се­анси, след това преминавали в много дълга ремисия – от няколко години.

Изследвания показали, че от псориазис обикновено боледуват решителните хора. При тях силата на волята била 160 пъти по-голяма, отколкото при останалите. Емоционално те са устойчиви към стреса, но от това страда кожата им. И 8 момент на опасност органи­змът „отнема“ кръвта от нея, защото разбира, че може да я изгуби. Кожата побледнява, от- мира, а с времето се образуват раните, Планинският въздух помага отвътре, възстановява кръвообращението.

ОТДАВНА Е ДОКАЗАНО, ЧЕ ХОРАТА В ПЛАНИНИТЕ ЖИВЕЯТ ПО-ДЪЛГО И СА ПО­ЗДРАВИ

Много от тях доживяват дълбока старост, съхранявай­ки бодрост на духа и яснота на ума.

В планините въздухът е по-малко, съответно атмос­ферното налягане е по-ниско. С увеличаване на височината плътността на въздуха нама­лява, както и количеството кислород, което вдишваме. Но колкото и да е парадоксално, това се отразява положително на нашето здраве.

Кислородът окислява ор­ганизма ни, ускорява старе­енето и води до възникване на болести. В същото време, естествено, съвсем без него не можем да съществуваме. Следователно, ако искаме да удължим живота си, трябва да постигнем някакво съкращава­не на притока на кислород към организма, но не прекалено.

ЗА ДА НЕ СИ НАВРЕДИМ!

Т.е. избираме златната среда: 1200-1500 метра надмор­ска височина – на такова ниво съдържанието на кислород например е 10%.

ЛИПСАТА НА КИСЛОРОД ПРИНУЖДАВА ОРГАНИЗМА ДА ВКЛЮЧИ РЕЗЕРВНИТЕ СИ СИЛИ

А така укрепва здравето на всички системи – сърдечносъдо­вата, дихателната, нервната. Евтино и достъпно. Когато вдишваме въздух с намалено количество кислород, това се предава като сигнал чрез спе­циални рецептори към дихател­ния център на мозъка. А оттам и към мускулите. Засилва се работата на гръдния кош и бе­лите дробове, човек започва да диша по-често. Това съответ­но подобрява вентилацията на белите дробове и доставката на кислород в кръвта. Зачестя­ват и сърдечните съкращения, което засилва кръвообраще­нието и така кислородът по- бързо стига до тъканите. Това провокира отделянето на нови еритроцити в кръвта, а следо­вателно и съдържащия се в тях хемоглобин.

Именно с това се обяснява благотворното въздействие на планинския въздух върху жизнения тонус на човека. Ко­гато човек посети планински курорт, бързо се подобрява настроението му, жизнените му сили се активизират.

ВНИМАНИЕ!

Не си позволявайте да се качвате много високо в планината, ако не сте специално тренирани за това. Защото хипоксията, т.е. недости­гът на кислород, е опасна – на първо място от нея ще пострада нерв­ната система. Ако кислородът не достигне за поддържане работата на главния мозък, човек може да из­губи съзнание. В планините е много по-силна слънчевата радиация, но основното е тя да йонизира възду­ха. За нормално функциониране на организма във въздуха непременно трябва да има както отрицател­но, така и положително заредени йони, при това в строго определе­но съотношение. Между другото, по последни данни, отрицателно заредените йони били необходими на организма толкова, колкото и витамините.

С ПОМОЩТА НА ПЛАНИНСКИЯ ВЪЗДУХ СЕ ЛЕКУВАТ МНОГО

ЗАБОЛЯВАНИЯ

Такива са някои професи­онални болести, свързани с увреждане на горните диха­телни пътища; различните форми на алергичните и имунодефицитните състояния; бронхиална астма; заболявания на опорно-двигателния апарат; заболявания на сърдечносъдо­вата система; на стомашно- чревния тракт; кожни болести. Почивката в планината дава възможност за дълго време да се заредите с бодрост и здраве. Там може да се намери място за всеки вкус. Почивката на планина винаги ще остави в душата ви желание пак да се върнете. Там е толкова отпус­кащо и спокойно, няма стрес и нерви.

И накрая едно предупреж­дение: пътуването по-високо в планината не е за всеки. И това има своите противопоказания. Ако страдате от съдови нару­шения и ниско кръвно налягане, не ви препоръчваме почивка в планината.

За Lekuva.net – вестник „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *