Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Магнезиева рецепта за мъжете, навършили 40 години

Опитайте диета с магнезий и полезната магнезиева рецепта, препоръчана от д-р Майкъл Грегър

рецепта
Рецепта, която спомага за набавянето на магнезий, пази мъжкото здраве

С помощта на тази рецепта и диетата, богата на магнезий, силната половина на човечеството не само ще подобри здравето си, но и значително ще увеличи годините на пълноценен живот.

За мъжете възрастта „около 40“ е критична. През този период много от тях стават жертва на изненадващи смъртни случаи, заради внезапно появили се съдови заболявания. Представителите на силния пол умират от инсулти и инфаркти буквално в разцвета на силите си. Може ли това да се предотврати? Оказва се, че да, защото мъжкият организъм след една определена възраст се нуждае от магнезий.

Темата за ранните, внезапни и трагични смъртни случаи е много актуална днес, не само заради пандемията. Голям брой представители на силния пол се сбогуват с живота на възраст около 40 години. Те умират главно от инсулти и инфаркти (както казва статистиката). Учените са установили важен факт, че повечето мъже, които умират от сърдечно-съдови заболявания на възраст 30-40 години, имат дефицит на микроелемента магнезий (Mg) в организма. Възможно ли е да се предотврати преждевременната смърт?

Ползата на магнезия за мъжкия организъм

Според статистиката сериозният процент смъртност на хората на възраст 40+ е причинен от тютюнопушене и злоупотреба с алкохол и храна. Освен това болестите може да не се проявяват като пряка последица от пристрастяването. Например пушенето обикновено отслабва имунната защита на човека. И това може да служи като фактор за появата и развитието на широк спектър от заболявания.

Д-р Майкъл Грегър

Д-р Майкъл Грегър е американски лекар и писател на бестселъри в жанра книги за самопомощ и диетология. Говорител е по въпросите на общественото здраве, по-специално за диетите на растителна основа и вредите от яденето на животински продукти. Той е веган и създател на сайта NutritionFacts.org.

Той предлага полезна рецепта, която помага за премахване на дефицита на магнезий в организма. А за хора на възраст над 50 години, предложената рецепта ще бъде просто универсална. Но първо за общите диетични правила.

Диетата с магнезий е доста лесна

Д-р Майкъл Грегър препоръчва мъжете, а и не само те, да минат на магнезиева диета ако са започнали да наближават 50-те.

• Първо, трябва да се откажете от употребата на захар и всички сладки продукти от брашно.

• На второ място, да се сведе до минимум консумацията на месо и консерви. Месото трябва да се добавя към диетата само ако е варено.

• Трето, използвайте всички видове зърнени храни (естествени).

• Четвърто, включете в менюто колкото се може повече билки, подправки и зеленчуци.

• Пето, ограничете млечните продукти (с изключение на ферментиралото мляко: за 1 час тялото усвоява 90% от киселото мляко и това е много добре)

Магнезиева рецепта на д-р Майкъл Грегър

Ще ви трябват:

– 2 с.л. лъжици овесени трици.
– 1 супена лъжица лъжица кедрови ядки (най-добрият източник на витамин В6. A без В6 магнезият не се усвоява).
– 2 с.л. сусам.

Разбъркайте и залейте с кисело мляко. Оставете да се накисне за през нощта.
Това е дневната доза (около 2,5 супени лъжици два пъти на ден).

Ако няма алергична реакция, можете да добавите малко мед (без кисело мляко) към сместа.

Източник: www.healthline.com

магнезий таблетки
Магнезий – най-важният минерал за организма

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *