Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Много са рисковите фактори, които отключват артрозата, дори и националността има значение

Особено много рискуват професио­налните спортисти, танцьорите и по­вечето хора, чиято работа и живот са свързани с повишени натоварвания.

Но не само травмите влияят за преждевременно стареене на става­та. Тук можем да посочим неблагопо­лучната наследственост, напредна­лата възраст, наднорменото тегло и дори полът на пациентите – след 70-годишна възраст остеоартроза имат цели 90 на сто от жените. Продължаваме с дефицита на витами­ните С и D, както и съпътстващите заболявания – ендокринни болести, плоскостъпие, вродени травми и т.н. Дори националността има значение. Така например сред англичаните и жи­телите на Ямайка разпространеността на остеоартрозата е по-висока, а най-ниска е при индийците.

Болестта засяга преди всичко натоварените стави – коленните и тазобедрените.

Остеоартрозата на коленните стави е основна причина за огранича­ване и дори пълна загуба на подвиж­ност при възрастните хора.

Вярно, че това заболяване не е опасно за живота, но то е една от основните причини за преждевременна загуба на трудоспособност. В това отношение отстъпва само на исхемичната болест на сърцето.

По данни на Световната здравна организация остеоартрозата само на коленните стави се намира на чет­върто място сред основните причини за инвалидност при жените и на осмо – при мъжете.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *