Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Атакувайте портокаловата кожа

Не че това е повод за успокоение, но над 80% от жените по света имат проблема с целулита. Омразните „трапчинки” се разполагат най-често по бедрата, по ханша и по корема. Портокаловата кожа се образува в резултат от задържането на вода в клетките, което води до забавяне на метаболизма. Така епидермисът губи своята еластичност и се отпуска. По време на бременност колагенът и еластинът са осигурили на на съединителната тъкан на кожата необходимата и разтегливост. Лошата новина обаче е, че именно от тази способност на епидермиса се възползват мастните клетки. Те си проправят път през еластичните влакна и се уголемяват около 60 пъти. Затова кожата става неравна кото портокалова кора. Определящи фактори за появата на целулит са и генетичната предразположеност, както и хормоналният дисбаланс.

По-долу ви предлагаме няколко полезни съвета за това как да се отървете от портокаловата кожа:

Хранене. Добрата новина е, че някои храни са естествен регулатор на хормоналния баланс в женския организъм. Можете да се възползвате от това и да включите два пъти седмично в менюто си соеви продукти като сиренето Тофу, соевият пастет и соевите кълнове. Добре еда консумирате и много плодове и зеленчуци те са богати на антиоксиданти и витамин С, които предпазват от свободните радикали, виновни за увреждането на тъканите. Консумирайте също така и нетлъсти меса като телешко и пилешко Избягвайте консумацията на сладки неща и най-важното пиите достатъчно вода.

Движение. С достатъчна физическа активност ще отбележите точка в своя полза срещу портокаловата кожа. Това не означава, че трябва да прекарвате часове във фитнес залите. Можете просто да ходите пеш поне по 30 минути на ден, да забравите за асансьорите, а да се качвате по стълбите. Изградете си навик преди да станете от леглото сутрин да правите упражнения за целулит.

Масажи. За масажите използвайте по-грапава гъба или специален антицелулитен диск. Масажирайте кожата си на проблемните места с кръгови движения по време на душ или преди да нанесете специализиран продукт. Докато се къпете правете контрастни душове като редувате топла със студена вода. Това активизира кръвообращението и помага за добрата циркулация на течностите в организма, а от там се стяга и кожата.

Козметика. Правилното използване на козметични продукти е необходима за да се справите с портокаловата кожа. Трябва да следвате инструкциите, които са описани на тях за да постигнете добър резултат. Тези продукти съдържат съставки, които атакуват подкожните мастни депа. При тяхното намаляване кожата чувствително се изглажда.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *