Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сърцебиене по време на бременност

сърцебиенеСърцебиене по време на бременност може да направи много жени притеснени и нетърпеливи.

Много жени изпитват сърцебиене по време на бременност, заедно с други симптоми на бременността, като например главоболие, виене на свят, газове, подуване на корема, запек и т.н.  Причинете за сърцебиенето по време на бременност са следните:

Психически стрес
Честото сърцебиенето по време на бременност може да се дължи на стрес,които бременната жена преживява. Има толкова много хормонални и телесни промени, през които една бременна жена преминава през, че стресът се превърна в често срещано явление по време на бременност.

Прекомерният прием на кофеин
Ако бременна жена пие чай и кафе в излишък, тези напитки могат да предизвикат ускорен сърдечен ритъм. Известно е, че кофеинът предизвиква симптоми подобни на тревожност, което води до сърцебиене.

Физически стрес
На всички бременни жени се препоръчва да правят физически упражнения и ако тези упражнения са в повече това можеда доведе до физическа умора и оттам да се стигне да виене на свят и сърцебиене.

Магнезиев дефицит
Недостигът на магнезий в храната на жената може да предизвика сърцебиене по време на бременност. Жена страдаща от магнезиев дефицит може да има симптоми на сърцебиене и повръщане сутрин.

За да се предотврати сърцебиенето по време на бременност,е необходимо да се употребяват някои храни като червеното месо, стафиди, кайсии, сливи, зелени листни зеленчуци, яйцата и черния дроб. За лечение на магнезиев дефицит, свързани със сърцебиене трябва да се консумират храни богати на магнецзий като например бобови растения, ядки, пшеничени трици и зелени зеленчуци. Ако сърцебиенето по време на бременност се дължи на приема на някои лекарства то е необходима те да се намалят до минимум. Добре е за да се избегне сърцебиенето да има достатъчно почивка, както и да се въздържа бременна та жена от прекомерната употреба на кофеин.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *