ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Грижа за кожата при акне

Нежно почиствайте кожата

Ако имате акне, трябва внимателно да измивате лицето си с мек препарат за почистване, сутрин и вечер, както и след тежки физически упражнения. Измийте лицето си в посока от челюста към линията на косата и не забравяйте да изплакнете добре кожата си.
Посъветвайте се с Вашия лекар или друг здравен специалист за съвет относно най-добрия вид  препарат за почистване, който да използвате.

Използването на силни сапуни и груби кърпи не е от полза и всъщност може да направи проблема по-тежък. Стягащи препарати не се препоръчват, освен ако кожата е много мазна, а в такъв случай те трябва да бъдат използвани само за мазните петна.

Също така е важно косата да се мие редовно. Ако имате мазна коса, може да се миете всеки ден.

Избягвайте честото докосване на кожата

Избягвайте да докосването и триенето на кожните образувания. Изстискването, притискането или чопленето на образуванията може да доведе до развитието на белези или тъмни петна.

Бръснете се внимателно

Мъже, които имат акне и които се бръснат могат да пробват с електрически самобръсначки, за да преценят, кое е по-удобно. При използване на самобръсначка, трябва да се уверете, че острието е остро и трябва да омекотите брадата си добре със сапун и вода, преди прилагането на крема за бръснене. Бръснете се внимателно и само когато е необходимо, с цел да се намали рискът от нараняване на пъпките.

Избягвайте слънчево изгаряне и слънчевия загар

Много от лекарствата, използвани за лечение на акне може да ви направят по-податливи на слънчеви изгаряния. Слънчевото изгаряне, което зачервява кожата или слънчевия загар който потъмнява кожата могат да направят дефектите по-малко видими кожата по-суха. Въпреки това тези ползи са само временни, а има и известен риск от прекомерно излагане на слънце, като по-бързото остаряване на кожата и риска от развитие на рак на кожата.

Изберайте козметика внимателно

Докато сте подложени на лечение от акне, може да се наложи да промените козметика, която ползвате. Всички козметични продукти като например фон дьо тен, руж, сенки за очи, лубриканти и продуктите за коса трябва да бъдат обезмаслени. Избирайте продукти, които са обозначени „noncomedogenic” (което означава, че не допринасят за образуването на комедони). При някои хора, обаче, дори и тези продукти могат да влошат акнето.
През първите няколко седмици от лечението, равномерното прилагатне на  фон дьо тен може да бъде трудно, тъй като кожата може да е зачервена или лющеща се.

Хранете се здравословно

за ефективното функциониране на организма и здрава коже е необходимо да се стараете да спазвате здравословен и добре балансиран режим на хранене. Хубаво е менюто ви да включва всички необходими подхранващи вещества. Важно е също поемането на повече течности – вода и сокове. Ограничете употребата на газиранинапитки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Грижа за кожата при акне

  1. Pingback: Кои са правилата за ежедневна грижа за кожата? | ПО-КРАСИВИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *