Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Предимствата на раждането във вода

Повечето хора изпитват голямо удобство и спокойствие във водата. Може би, защото започваме живота си във водна среда в утробата на майката, където ние се приспособяваме към водата и тя остава с нас през целия ни живот. Много отличителни черти, които имаме, ни свързват с водните същества. Един 3-месечен плод се състои от  97% вода, а на 8 месеца – от 81%. До момента на навършване на палнолетие телата ни  съдържат от 50 до 70% вода, в зависимост от мастната тъкан, която има всеки пълнолетен. Естествената връзка с водата може да се види много лесно при децата, които могат да плуват много добре още преди да се научат да стоят изправени или да пълзят. През първата година от живота си те могат спокоино да се гмуркат под вода с отворени очи. Когато се наложи да си поемат дъх те излизат на повърхността. Децата знаят инстинктивно как да не дишат, когато главата им е потопена във вода.

Предимствата на водното раждане са

Отпускане. Ако изпитвате голямо напрежение и стрес, контракциите може да станат нерегулярни, а раждането спира и започва, без да се развива нормално. Отпускащото действие на водата помага за регулирането на контракциите, което причинява по-малко стрес на вас и детето ви.

По-кратко раждане. Мускулите ви се отпускат в топлата вода, така не изразходвате допълнителна енергия, чувствайки свръхнапрежение и стрес. Цялата ви енергия може да се използва от матката, за да направи контракциите по-ефективни и раждането да е по-бързо.

Спокойствие и контрол. Щом се озовете във водата, попадате в собствения си свят и раждането може да протече спокойно. Възможно е да чувствате, че имате по-голям контрол върху ситуацията.

Задържане на повърхността на водата. Водата ви улеснява да се движите по-свободно, така че да се чувствате по-удобно. Възможно е най-добрата позиция за вас да помогне и на детето да премине по-лесно през тесния родов канал.

Преодоляване на болката. Потапянето във водата може да направи контракциите по-поносими, точно както една топла баня помага да се облекчат коремните болки и болките в кръста. Така се намалява вероятността да се приема лекарство за успокояване на болката като епидурална упойка например.

Естествено раждане. Ако се намирате във вода по време на раждането, е по-малка вероятността да се наложи извършването на медицински интервенции и по-голяма да се насладите на чувството за успех, чувството, че сте се справили сами.

По-малка опастност от разкъсвания. Рискът перинеумът ви да се разкъса е по-малък, защото водата омекотява тъканите ви, така че да се опъват по-лесно около главата на бебето, докато се ражда.

Спокойно раждане на бебето ви. Раждането за бебето може да бъде по-малко травмиращо, ако се роди в среда, подобна на тази, която го е заобикаляла в утробата на майката.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *