Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Десет съвета за това как да повишите плодовитостта си

Тър-пе-ни-е! В болшинството от случайте е безполезно да се тревожите, оформяйки различни сценарии в главата си, преди да мине една година от началото на опитите ви за сдобиване с дете. Спомнете си, че търпението е не само качество, но и важна добродетел.

Правете често секс! Честите сексуални контакти повишават възможностите за сдобиване с дете. Не забравяйте, че сперматозоидите имат продължителнос на животг около 72 часа от момента на еякулацията.

Спрете прекаленно строгите диети! Хормоналният дисбаланс, дължащ се на диета с ниско съдържание на мазнини, може да намали плодовитостта. Бързата загуба на тегло и желанието за сдобиване с дете не се съчетават успешно.

Хранете се балансирано! Пропускането на хранения и прекомерната консумация на захар се отразяват лошо на фигурата и плодовитостта ви. Повишаването на нивата на глюкоза в кръвта предизвиква отделянето на един много важен хормон на адреналина, които не си взаимодейства добре с прогестерона, хормонът, които се приготвя от матката за вероятно зачеване. Избягвайте диетите с „йо-йо” ефект и се постарайте да стабилизирате теглото си.

Насърчавайте съпруга си да носи свободни и удобни панталотни за предпочитане памучни. Модата на прекаленно тесните панталони поддържа областа на гениталите топла, нещо което е особенно катастрофално за сперматозоидите, които се нуждаят от въздух.

Изберете подходящия сезон! Плодовитостта не е постоянна през цялата година. Броят на сперматозоидите е повишен в началото на пролетта и в края на есента, като подвижността им нараства в края на лятото и в началото на есента. Следователно идеалният сезон за зачеване е, когато зимата чука на вратата ни. Възползвайте се от студеното време, за да останете по-дълго време на саме.

Внимавайте с употребата на аналгетиците! Определени аналгетици – особенно нестероидните противовъзпалителни средства – въздействат върху продукцията на простагладините, които играят важна роля за свиването на матката. Следователно добре би било да избягвате употребата им по време на овулацията.

Пушете по-малко! Дори и всички жени да знаят, че въздържането от цигарите е наложително по време на бременността, малко са запознати с факта, че пушенето намалява изключително много възможностите за зачеване.

Ограничете консумацията на алкохол! Прекомерната консумация на алкохол вреди на човешката плодовитост и може да окаже сериозни странични ефекти върху плода.

Намалете консумацията на кафе! Прекомерната консумация на кофеин не е съюзник в опита ви да забременеете. Учените вече официално обвиняват кофеина за враг на плодовитостта.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *