Как да избегнем вредата от мобилните телефони?

Учените правят различни опити с цел да докажат до каква степен са вредни мобилните телефони за здравето на човека. Засега няма еднозначни резултати, но всички са единодушни че риск съществува.

По- долу са описани начините чрез, които може да намалим вредата от мобилните телефони.

  1. Когато набирате номер, не прилепвайте веднага телефона до ухото си. При свързване силата на радиосигнала, който се излъчва, е до 100 пъти по-силен, отколкото по време на разговор, затова е препоръчително да държите телефона в страни от себе си, докато се свържете, и чак тогава да го приближите до ухото си.
  2. При ползване на Интернет през телефона, изпращане на смс, както и при изпращане на информация чрез Bluetoot, нивата на SAR са много по-високи, отколкото при провеждане на разговор. Когато извършвате всички тези дейности дръжте телефона максимално встрани от себе си.
  3. Старайте се да говорите по мобилния си телефон само, когато е необходимо и да водите максимално кратки разговори – не повече от две минути.
  4. Не дръжте телефона постоянно до себе си в джоба или закачен на врата. Старайте се да го поставяте на бюрото си, възможно по-далеч от вас.
  5. Препоръчително е да използвате по-често hands free – така ще намалите риска от повишаване на температурата в мозъка, както и от високо кръвно налягане.
  6. Не дръжте телефона на нощното си шкафче така ще избегнете вредното му влияние през цялата нощ.
  7. Вредното влияние се засилва многократно, когато телефона се зарежда или има много нисък обхват. Избягвайте да говорите в такива моменти.
  8. Избягвайте да използвате мобилния си телефон в асансьор, автомобил или подлез, защото тогава вредното влияние срещу вас се увеличава.
  9. При купуване на телефон се поинтерсувайте от нивата на SAR. Колкото по-нисък е този показател, толкова по-добре ще сте защитени.

10.  Купете си метален калъфх за телефон така ще намалите напълно вредното влияние, което телефонът оказва върху вас.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *