Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

12 неща, които трябва да знаете за секса след 40

Ще има ли по-малко интимни контакти във вашия живот с възрастта? Какво поддържа либидото високо след като навършим 40?

секса
Какво трябва да знаете за секса след 40? Че хубавото тепърва предстои

Отговорите на тези, както и на още въпроси, свързани със секса след една определена възраст, ще откриете с статията, която подготвихме за вас.

След като навършат 40-годишна възраст много двойки имат повече свободно време – децата са пораснали, имат стабилна работа и най-накрая могат да се отпуснат и да се насладят на собствения си живот. Но вписва ли се сексът в концепцията за „личен живот“? Какво да очаквате в бъдеще от забавленията в леглото? Струва ли си да говорите за това с партньора си и има ли начин да удължите годините на вашата сексуална активност?

1. Повече сексуална свобода

Твърдението, че има по-малко секс след 40 е един от митовете за стареенето. Всъщност, много двойки признават, че с настъпването на тази възраст интимният им живот, напротив, искри с нови цветове. Според проучване на сексуалното поведение в САЩ, около 70% от мъжете и 74% от жените имат редовен секс след 40-годишна възраст. Около 30% остават в близки отношения и до 70 години. В България ситуацията е приблизително същата.

„Двойките над 40 са по-мотивирани да изследват различни аспекти на сексуалността. Те са по-свободни, по-отворени за нови неща – опитват ролеви игри, гледат заедно еротика, знаят какво е тантричен секс. Те вече са сексуално уверени и са готови за по-съзнателна близост, казва психоложката Шанън Чавес от Лос Анджелис.

2. Прелюдията ще стане по-дълъга

Това вече не е прищявка, а необходимост. Нужно е да се вземат предвид хормоналните промени в тялото на мъжете и жените. На двойките на тази възраст им отнема повече време, за да изпитат желание за интимност. Но много жени, напротив, смятат тази точка за плюс, като отбелязват, че партньорите след 40 стават по-малко егоистични и се справят много по-добре със секса, отколкото в млада възраст.

3. Все още трябва да се пазите

Възрастта 40+ няма да ви предпази от болести, предавани по полов път и бременност. Да, природата е създала човек, за да може той да има потомство в по-млада възраст. Следователно, след 40 години тялото на жената претърпява сериозни промени, хормоналният фон се променя, ендометриумът расте в матката, което пречи на яйцеклетката да се прикрепи към стената. Но всички тези аргументи за невъзможността за зачеване са разбити от реалността: бременността е възможна, но трябва да се вземат предвид всички възможни рискове за здравето.

4. Спортът ще помогне за подобряване на секса

Желанието след 40 остава същото, но тялото може да се държи коварно. Лекарите казват, че си струва да обърнете повече внимание на сигнали, когато бодеж или натиск в гърдите – възможни са сърдечни проблеми. Ще бъде по-добре ако сексът не е единствената ви физическа активност. Запишете се на фитнес или тренирайте у дома, бягайте, плувайте, подобрявайте здравето си, а слабата фигура и добрият тонус ще бъдат приятен бонус.

5. Чувствайте се свободни да говорите с партньора си

Затишие в интимния живот е характерно за двойките на всяка възраст. Въпросът е как да се преодолее тази ситуация. Оставете го да поеме по своя път и със сигурност ще се отдалечите един от друг. Друг вариант е да разговаряте.

„Говоренето за секс в двойка не винаги е здравословно. По-често това е критика, която едва ли засилва желанието за връзка. Важна част от решаването на даден проблем е способността да се говори спокойно, разумно и продължително. Ако не се получи, не се колебайте да се свържете с психолог“, казва Чавес.

Семейните психолози призовават да се откажете от убеждението, че партньорът е длъжен да познава вашите желания – необходимо е да ги изкажете на глас. Добре ще е и да попитате и какви са предпочитанията на вашия човек, защото те със сигурност се променят с годините.

6. Удоволствието е гарантирано

Лекарите опровергават мита, че с възрастта човек губи способността да изпитва удоволствие, въпреки че поради обективни причини някои двойки могат да изпитват неприятни усещания по време на секс. Това обаче може да се оправи, като се потърси съвет от лекар.

7. Мъжете могат да бъдат по-издръжливи

С възрастта мъжете имат по-голям контрол върху процеса и могат да удължат секса. Те са и по-внимателни към желанията на партньорката си.

8. Мъжете трябва да преразгледат диетата си

Преди да изтичате до аптеката за лекарства за повишаване на либидото, мъжете могат да опитат по-безопасен начин да запазят „мъжката си сила“. Това може да стане и като направят някои несъществени промени в диетата. Флавоноидите ще помогнат, тъй като те активират работата на ензимите. Боровинки, череши, репички, пълнозърнести храни, риба и морски дарове, растителни масла, боб и ядки – всичко това има благоприятен ефект върху работата на сърцето на първо място. А ако трябва да бъдем по-конкретни – най-добре за мъжете на 40+ е да спазват средиземноморската диета.

9. Без ограничения!

На 40+ години не е нужно да планирате секса, както преди. Двойките, като правило, вече живеят сами, децата са големи и почти не се застояват вкъщи. Свободните вечери могат да бъдат посветени на разговори, ходене на кино или извършване на някаква обща дейност, която носи приятни емоции и на двамата. Близостта след такива вечери вече няма да бъде обикновена и стандартна, както по времето, когато децата са били по-малки.

10. Обърнете внимание на тялото

Тялото се променя с годините, независимо дали ни харесва или не. Но е важно да го обичате. Не просто да се грижете за здравето, като спрете да ядете вредни храни и се откажете от лошите навици, а именно – като го поглезите: запишете си час за масаж, процедури в салон за красота или сауна. Много по-вероятно е да се насладите истински на секса, ако харесвате тялото си.

11. По-толерантни сте към отказа

Не може да приемате отказът от секс като отказване от вас. Отхвърленият човек възприема реакцията на партньора като обида.

„Мислете за това като за обикновена ситуация, например, ако сте го поканили на вечеря и той не е гладен. Не започвайте да крещите: „Винаги казваш„ Не!“, когато на мен ми се иска!“, казва Ерика Боасиер, брачен и семеен терапевт и основател на Института за отношения в Сан Франциско. – Отказът не трябва винаги да се приема лично. Най-вероятно означава просто: „Нека го направим по друго време“.

12. Основният орган на сетивата

Интимната връзка не е само секс. Обърнете внимание на основните си сетива. И, не – не става въпрос само за онова, което можете да помиришете, да чуете или да видите. Става въпрос за кожата. За онова състояние, за което казваме „кожа в кожа“.

„Кожата има 1000 нервни окончания на квадратен инч, които могат да ни дадат безкрайно удоволствие“, казва Джеси Лидер, брачен и семеен терапевт в Минеаполис.

Докосването, дори и да не предполага интимност, може да ви помогне да се сближите и да се почувствате специални. Това е начин да се опознаете по-добре и да запалите огън във връзката.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *