Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво още трябва да знаем за алергиите

Диарията, повръщането, подуването на  ларинкса, астматичните симптоми, кожните промени под формата на екзема или уртикария могат да бъдат алергични реакции. Проблемът с хранителните алергии се отнася до повечето хора засяга и деца и възрастни. Различните вещества, които се наричат алергени (антигени), причиняват различни видове алергии. Организмът на човек ги третира като чужди тела и се защитава срещу тях като произвежда антитела познати като алергични реакции.

Най-често срещаните алергени са протеини: краве мляко, кокоши яйца, риба, месо, соя и протеини на някои зеленчуци и плодове (предимно фасул, зелен грах, домати, цитрусови плодове и банани). Алергията към белтъка и млякото се среща най-често при децата и се наблюдава най-често когато майчиното мляко се замества с друго мляко купено то магазина. Основните симптоми на този вид алергии при бебетата са повръщане, коремни колики, диария, кожни промени (най-вече по бузите, т.нар лакирани изчервява). При възрастните алергията към соевия протеин, който се съдържа в тези продукти, може да причини разстройство и главоболие.

При някой хора алергична реакция може да се появи след консумацията на жълтък, някои видове риба и месо като тази алергия засяга дихателните пътища и дишането става затрудно. Хората алергични към риба може да развият алергия и към някои мекотели (стриди, миди), както и към ракообразни (скариди, омари, раци, лангусти). Има хора които развиват алергии и към ядки като фъстъци, орехи,кашу. След тяхната консумация човек може да има силно главоболие. Причината за това е аминокиселина наречена тирамин, която води до промени в кръвоносните съдове на мозъка и от там до много силно главоболие. Този тирамин се съдържа в големи количества и в синьто сирене, сирене чедър и пармезан.

Един от популярните ароматни заздравители мононатриев глутамат също може да е причина за алергии от които следват главоболие, затруднено дишане, припадъци и зачервяване на лицето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *