ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Има ли възраст коварният колит?

Колитът е възпаление на лигавицата на тънките черва с по-нататъшни нарушения на тяхната функция – храносмилане, секреторна функция. Причините за заболяването са различни. Това може да е чревна инфекция, която е свързана с употребата на некачествени продукти. Нередовното и неправилно хранене също могат да причинят колит, например ако менюто е еднообразно с преобладаване на въглехидрати и недостиг на белтъчини. И още: други болести на храносмилателните органи – холецистит, гастрит – те също допринасят за развитие на колит. И не на последно място, емоционалните натоварвания, особено всекидневните, също влияят за развитие на заболяването. Нали знаете, че стомашно-чревният тракт е огледало на нашите емоции.

Лечението на заболяването зависи от симптоматиката. Ако преобладава диарията, болният трябва да набляга на каши, кисели, черни боровинки. Плодове и зеленчуци – само варени и настъргани. При запек е по-добре да употребява продукти, богати на хранителни влакна – пълнозърнест хляб, пресни плодови сокове, както и зеленчукови – особено от моркови и ябълки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *