Сухо почистване на кожа – как се прави и защо е полезно?

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Най-големият орган в човешкото тяло е кожата. Нашата кожа, която служи като надеждна защита на органите от различни отрицателни външни влияния

Сухо почистване на кожа – за по-добро кръвообращение и по-сияен тен

Много хора се грижат за зъбите, косата, очите, но в същото време напълно забравят за кожата. Но именно този орган се нуждае от особено внимателни грижи.

За да подобрят състоянието и здравето на кожата, специалистите по алтернативна медицина препоръчват да се използва сухо почистване на кожата с мека четка. Той включва периодично почистване на кожата от примеси и мъртви клетки. Дори да се къпете редовно, това не е достатъчно за вашето тяло. Нека да разберем защо сухото почистване на кожата е полезно и как правилно да извършите тази процедура.

Почистване с четка на суха кожа

Защо сухото почистване на кожата е полезно?

То позволява:

– да премахнете мъртвите клетки от повърхността на кожата;
– да се подобри кръвообращението, поради което клетките и органите ще получават повече хранителни вещества и кислород;
– да се почистят порите от примеси без използване на козметика;
– да се отървете се от целулита, като стимулирате производството на колаген;
– да минимизирате стреса с лек, релаксиращ масаж.

 

Това не е пълен списък на ползите от процедурата. Ето няколко, които са факт след поне 5-6 процедури:

– укрепва се имунната система, като подобрява лимфната циркулация, премахва токсините и излишната течност от тъканите, стимулира цялостната енергийна активност на организма.

– елиминират се врасналите косми – това е може би един от най-добрите резултати, който се постига с четкането на сухата кожа.

– подобряват се метаболитните процеси и разграждането на мазнините.

Основното е да направите всичко правилно, тогава ще можете бързо да постигнете желания ефект.

Процедура за почистване на суха кожа: подробно описание

За сухо почистване на кожата ще ви трябва:

– специална мека четка за тяло с дълга дръжка;
– натурално кокосово или бадемово масло.

За да извършите процедурата, трябва да започнете да масажирате ръцете си с четката – плавни, дълги и кръгови движения към сърцето, завършващи с масаж на дланите. След това повторете същите движения на гърба, на краката, като постепенно се придвижвате към стъпалата. На следващият етап трябва да отделите повече време на корема. Кръговите движения са ясно, но може да разнообразите и като изписвате многократно буквата „М“. Гърдите се заобикалят. В областта деколтето се правят бавни движения, нагоре и надолу с четката, без да се натиска силно. Лицето не трябва да се масажира по същия начин като зоните, където кожата е повредена.

След масажа се препоръчва да вземете топла вана или душ, за да може по този начин да се премахнат напълно всички мъртви клетки. В края на процедурата е нужно да се намаже кокосово или бадемово масло върху сухата кожа. Ако желаете, може да разнообразите с тази рецепта за

Домашен лосион за тяло

Необходимо е да си набавите:

– кокосово масло – 100 мл.,
– етерично масло – 20 капки (изберете според личните предпочитания),
– масло от карите (шеа) – 50 мл.,
– масло от жожоба – 25 мл.

Във водна баня, като се разбърква, се довежда сместа от кокосовото масло, маслото от карите и жожоба до хомогенна консистенция. Охладете, поставете в хладилник за час. След това разбийте с миксер, за да се образува пухкава пяна и добавете любимото си етерично масло, докато не спирате да разбивате.

Редовното изпълнение на подобна процедура значително ще подобри състоянието на кожата и като цяло ще има универсален и оздравителен ефект върху тялото.

Предпазни мерки

– Хората, които имат чувствителна кожа могат да почувстват сериозен дискомфорт, болка и силно зачервяване. Трябва да започнете с малка (най-малко чувствителна) област от тялото и постепенно да увеличавате въздействието с четката.

– Ако се появи дразнене, тогава сухото четкане на кожата е противопоказано за вас и ще трябва да се откажете от този вид пилинг.

– За тези, които правят четкането за първи път, е по-добре да изберат четка с мека, естествена четина, като постепенно преминават към по-твърда. Опитайте се да избягвате драскотини, микротравми, увеличавайте интензивността на натиска постепенно.

– Важно е да извършвате процедурата в спокойно състояние, без напрежение, с удоволствие, да усещате тялото си, да регулирате степента на натиска на четката.

След ексфолиацията четката трябва да се измие (с помощта на сапун ) и да се изсуши (за предпочитане на слънце) – това ще предотврати растежа на бактериите и ще попречи на четината да плесеняса.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *