Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сок от вишна – идеално средство при болки в ставите

Само 30 мл сок на ден ще ви помогне да се отървете от мъчителните болки в ставите

Вишна
Сокът от вишни успокоява болките в ставите и забавя възпалителните процеси

Вишните не са сред любимите плодове на много хора, но въпреки леко горчивия си вкус те са изключително полезни. Плодовете на вишната са много богати на витамини A, B1, B2, C, желязо, фосфор, мед, калий. Също така съдържат  и най-силните антиоксиданти – антоциани и кварцетин.

В народната медицина вишните се използват за поддържане на сърцето и кръвоносната система в добро здраве, при безсъние и за отслабване. Някои експерти твърдят дори, че горчивите плодове предпазват от някои ракови заболявания и диабет. Но малко хора са наясно, че сокът от вишни успокоява болките в ставите и забавя възпалителните процеси при артрит.

Вместо да взимате аспирин, изпиите чаша сок от вишна.

Според изследване проведено в прочут британски университет, сокът от вишна е идеално средство за облекчаване на болките при артрит. При висчки участници в проведения есперимент се наблюдава значително намаляване на болките. Те пиели по 30 мл концентриран сок от вишна на ден.

Препоръчително е да се консумира по малко количество сок сутрин и вечер. Лекарите са категорични, че ежедневният прием значително намалява нивата на пикочна киселина в организма, която е в основата на много от заболяванията на ставите и опорно-двигателната система.

Учените стигат до извода, че сокът пречи на киселините, които кристализират и са причина за болките, да се застояват и да образуват кристали в ставите. Силните антиоксиданти, които се съдържат във вишната, отмиват киселините и стопират възпалителните процеси.

Тези свойства на червения плод го правят идеален и за хора, които страдат от подагра или остеоартрит. Подаграта и остеоартритът често са тясно свързани. Двете състояния (особено подаграта) се дължат на повишени количества пикочна киселина.

Източници: zdrave.to; zdravnitza.com

Изглед на опаковката на продукта Генотрон
Генотрон подпомага опорно-двигателния апарат като премахва натрупванията на т.нар. пурини, които увреждат ставния хрущял. Подходящ при артрит и подагра.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *