Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ниското кръвно е една от причините за упорит световъртеж

Здравейте, вече месец и половина ходя по лекари и никой не ми дава конкретен отговор на въпроса: защо имам постоянен световъртеж и липса на координация! Отидох на невролог – било от стрес, изписаха ми ксанакс да се успокоя. Никаква промяна. Пълна кръвна картина, доплер, компютърен томограф на мозъка, преглед при отоневролог. Той ме посъветва да се кон­султирам с ендокринолог. Про­четох във вашия вестник за проблемите с щитовидната жлеза, но никъде не намирам све­товъртежа като симптом при тях. Пропускам ли нещо? Има ли други изследвания, които трябва да си направя? В момента пия лекарства за световъртеж, кои­то поне засега не ми помагат.

Магдалена Стоева – София

Виенето на свят е синд­ром, който се проявява при млади и здрави хора. Неза­висимо от възрастта, има няколко най-чести причини за появата на световър­теж:

Ниското кръвно налягане е сред най-честите причини за виенето на свят.Рязкото понижаване на стойностите му води до причерняване пред очите, избиване на пот и ускорява­не на сърдечната дейност при опит за ставане или изправяне. Въпреки че при различните хора понятието ниско кръвно наляга­не се свързва с различни стойности, общо прило­жимо е правилото, че при световъртеж човек трябва да легне в хоризонтално положение и да консумира големи количества течно­сти. Ефикасно и популярно средство за преодоляване на неразположе ние то е айранът, подправен със сол. Прилошаването по време на пътуване, което някои нари­чат автомобилна болест, е характерно най-вече за по-ранна възраст, но при мнозина се запазва и с напредване на годините. При него световъртежът се дължи на завоите и нерав­ния път. Най-добре е да се правят почивки, да се облее лицето със студена вода. При подобно оплакване е препоръчително возенето на предната седалка.

ВНИМАНИЕ!

Силно ограничителните ди­ети са една от най-широко разпространените причини за световъртеж. Ограниченият прием на калории и хранител­ни вещества понижава нивото на кръвната захар, което води до прималяване, световъртеж, треперене. За да се избавите от неразположението, най-добре е да изпиете подсладена напитка – например чай с мед. Умората също може да доведе до световър­теж. Характерно при това оп­лакване е, че световъртежът се появява на следващия ден – след шумния купон, напрегнатата работа или натоварването.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *