Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Солта като лек от народната медицина – рецепти и методи за лечение

В народната медицина солта се използва за подпомагане при много здравословни проблеми

 

солта в народната медицина
Солта се използва за готвене и лечение от хилядолетия

Повечето хора възприемат солта като добавка към храната, която е вредна. Най-често я свързват с вреда за очите, заболявания на сърдечно-съдовата система и други. Истината е, че солта има и много полезни качества и е необходима на всички органи и системи за нормалното им функциониране.

Солта е нужна на човешкия организъм, но трябва да се консумира в умерени количества. Лекарите са на мнение, че нормалната доза на ден е не повече от 5г. При определени заболявания като хипертония, исхемична болест на сърцето и язва се налага консумацията на сол да се намали. Но също така има и състояния, при които се препоръчва увеличаване на приема, като например: депресия, хипотония и намалена киселинност на стомаха.

Солта се използва за медицински цели още от дълбока древност. В миналото се е ценяла почти колкото златото, а за хората живеещи в пустините е била от първа необходимост за оцеляване.

Тук ще разгледаме няколко метода за лечение на различни болежки с помоща на кристалната добавка:


Солен разтвор за стомашно-чревни разстройства

1 ч.л. сол се разтваря в чаша топла вода и мляко в съотношение 2/3 вода и 1/3 мляко. Пие се по 1 с.л. на гладно, ако няма ефект се пие още 1 лъжица след 2 часа. Нужно е да знаете, че отварата има слабителни свойства.

Солен разтвор при хрема

Изключително лесна и бърза процедура със сол облекчава хремата. Нужни са само 1 ч.л. морска сол и 1/4 чаша вода. Солта се разтваря във водата, след което се прави промивка на носа с получената течност. Нужно е да вливате разтвора в едната ноздра така, че да излиза от другата, за да промиете

Смес от сол и горчица на прах при радикулит и остеохондроза

2-3 с.л. се смесват с половин чаша сол и се добавя вода, докато се разбърква. Нужно е да се получи гъста смес, която се нанася директно върху засегнатата зона. Препоръчително е да превържете мястото с найлон или вълнен шал, за да се получи затопляне.

Смес от сол и мента при гъбички между пръстите на краката

Смесват се натурална сол и стрити листа от мента в съотношение 50 на 50. Получената смес се прилага върху засегнатите зони и се оставя да престой в продължение на час. След това пръстите и ноктите се изплакват добре и да се изсушават с кърпа.

Източник: zdrave.to

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *