Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

От зъбобол до рак: 15 заболявания, при които чесънът помага

Чесънът подпомага лечението на много заболявания, тъй като съдържа вещества, които имат антисептични, антивирусни, противогъбични и бактерицидни свойства

чесънът
Чесънът помага при лечението на 15 заболявания

В допълнение, той е отличен антиоксидант, който минимизира щетите от въздействието на свободните радикали. Ежедневната употреба на дори една скилидка пресен чесън може да забави стареенето.

Не забравяйте, че в процеса на топлинна обработка чесънът губи своите лечебни свойства, поради което свежият чесън, който се добавя като подправка към месните и постни ястия, е най-полезен за здравето.

Лечение с чесън

Като включите употребата чесън, ако не всеки ден, то поне през ден, можете да се отървете от следните проблеми:

1. Акне

За да поддържате кожата здрава и красива, се препоръчва да смесите в равни пропорции сока от няколко (около 3-4) скилидки чесън и бял, ябълков оцет. Тази смес трябва да се използва за третиране на проблемните участъци от кожата няколко пъти на ден. Нанасяйте я с помощта на памучен тампон.

2. Херпес

Достатъчно е да се натрива новопоявилият херпес с нарязана скилидка чесън, за да се ускори заздравяването и да се предотврати развитието на инфекция.

3. При косопад

Плешивите петна трябва да се третират с чесново масло (зехтин и чесън, който е добре пасиран). Необходимо е да нанесете малко количество върху проблемната зона, покрийте с найлон и оставете за една нощ, а сутринта изплакнете. Повторете процедурата в продължение на няколко седмици. За по-добри и бързи резултати може да ползвате само чеснов сок – чист, неразреден.

4. Псориазис

Възпалената кожа се третира с малко количество чесново масло.

5. Гъбички по ноктите

Обикновено този проблем се появява по ноктите на краката, и за да се отървете от него, трябва да пасирате няколко скилидки чесън, да нанесете получената каша върху увредения участък и да я оставите за една нощ под стегната превръзка. Измийте останалата смес от сутринта и обработете кожата с чесново масло. Процедурата се препоръчва да се повтаря до пълно излекуване.

6. Преждевременно стареене

За да улесните производството на еластин и колаген, достатъчно е да ядете само няколко скилидки пресен чесън на ден.

7. Зъбобол

Редовната консумация на пресен чесън предотвратява заболяването на венците, кариеса и намалява болката, ако зъбите вече са увредени.

8. Болка в ушите

За да намалите болката, просто смесете чесън със зехтина (1 част чесън, 5 части зехтин) и капнете една-две капки в ушите от тази смес.

9. Колебания на кръвното налягане

При повишено кръвно налягане чесънът трябва да бъде включен в диетата (поне четири скилидки на ден), тъй като той разширява кръвоносните съдове, елиминира главоболието и намалява натоварването върху сърцето. Но при наличието на този проблем е важно да се консултирате със специалист, тъй като лечението с чесън не може да се използва като единствена терапия.

10. Нарушения на храносмилателния тракт

Чесънът има благоприятен ефект върху храносмилателната система. Неговите компоненти успокояват червата и лигавиците и предотвратяват появата на подуване. Внимателно трябва да се употребява от хора, които имат киселини и гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ).

11. Нарушена памет

Понякога работата на мозъка нарушена поради реакция на химическо окисляване. Чесънът съдържа компоненти, които предотвратяват стареенето на мозъка, подобряват неговата работа, както и паметта.

12. Астма

Употребата на чесън предотвратява пристъпите на астма. Препоръчва се да се смесят счукан чесън с малцов оцет и да се приема лекарството всеки ден преди лягане. Можете също така да добавите три сварени и пасирани скилидки чесън в чаша мляко. Така полученото чесново мляко се изпива 3-4 часа преди сън.

13. Слаб имунитет

Употребата на пресен чесън е особено полезна за онези, които често страдат от настинки и вирусни заболявания, тъй като съдържа алицин – химичен компонент, който има антибактериални и противогъбични свойства.

14. Наднормено тегло

Използването на чесън ви позволява да активирате производството на ензими в организма, които унищожават излишните телесни мазнини.

15. Онкология

Ако редовно консумирате пресен чесън, това значително ще намали риска от рак, особено на гърдата и стомашно-чревния тракт.

Въпреки многото лечебни свойства, чесънът, като всеки друг продукт, има определени противопоказания. Не се препоръчва използването му от жени в периода на раждане на дете или кърмене, за деца под седемгодишна възраст, както и от хора, подготвящи се за операция.

Източник: kp.ru

чесън
Чесън – капсули

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *