ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диета за премахване на цистит

В случай на хронична цистит, пациентът трябва да започне лечението му със стриктно придържане към храната, предназначена за прочистване на кръвта и другите тъкани, като в същото време да предостави богат източник на естествени витамини и минерали в балансирано съотношение. Пациентът може да приеме следните диета в продължение на седем до десет дни.

Въпреки, че няма директни научни доказателства за това, че диетата облекчава цистита се смята че някои храни и напитки може да доведат до дразнене и възпаление на пикочния мехур. Това са алкохол, подправки, шоколад и кофеин. Смята се, че храни съдържащи киселина като например газирани напитки, домати, витамин С, цитрусови плодове и напитки, оцет, боровинки, ягоди, грозде, гуава, манго и ананас могат да влошат състоянието на хора страдащи от цистит. Съществуват и храни, които може да увеличат симптомите, тъй като съдържат тирамин това са вино, бира, сирене, ядки, кисело мляко, банани, соев сос, черен дроб пиле, стафиди, сметана, авокадо, консерви смокини, солено говеждо месо, боб, бирени дрожди, и шоколад. Някои пациенти са забелязали, че след приема на храни в които има изкуствени подсладители симптомите се увеличават. Затова се препоръчва на пациентите с цистит да избягват храни, които не са полезни за тях при наличието на цистит. Ето една примерна диета за хора с цистит.

В ранните сутрешни часове изпиите една чаша неподсладен сок от ябълка или сок от моркови. На закуска яжте пресни плодове предимно ябълки, круши, грозде, пъпеш, праскова и ананас и чаша мляко, подсладено с малко мед. Около обяд изпиите една чаша кокосова вода. На обяд яжте салата от сурови зеленчуци като моркови, цвекло и зеле, смесени с извара и една супена лъжица мед. Следобяд може да изпиете една чаша сок от грозде. На вечеря яжте салата от пресни зеленчуци за предпочитане листни. Преди сън изпиите една чаша сок от морков примесен със соко от цвекло.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *