Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечебната сила на меда

Медът взет направо от кошер е истинско съкровище, съдържа много витамини и минерали и има много лечебни свойства. Списъкът с полезните свойства на меда е много дълъг. Увеличава абсорбирането на калций, може да увеличи броя на хемоглобина и да предотврати анемия, помага на артритни заболявания, бори настинки и инфекции на дихателните пътища, допринася за изцеление на стомашно-чревна язва и помага при запек.

Установено е, че има положително въздействие върху алергии и сенна хрема, а една лъжица мед преди лягане може да се справи с безсънието. Медът действа и като антисептично средство за отрови от ухапване или ужилване и при инфектирани рани. Надминава антибиотиците при лечението на гангрени и инфектирани рани от операции. Непреработеният мед е изключително ефикасенсрещу бактерии и паразити, съдържа естественни антибиотици, които директно убиват микробите. Медът ускорява зарастването на тъканите повредени от травми или инфекции. През последните години, медът е използван ефективно за лечение на големи язви простиращи се чак до костите, както и при изгаряния от първа, втора и трета степен. Мед смесен с чесън помага за зарастване на рани, ако е наложен директно върху раната стига тя да е почистена добре.

Д-р Питър Молан професор по биохимия в университета Уайкато, Нова Зеландия, участва в изследванията за лечебните свойства на меда, с които се установява, че медът има антимикробни и противовъзпалителни свойства. Изненадващо, медът безболезнено отстранява гной, струпеи и мъртва тъкан от рани и насърчава създаването на нови тъкани. Д-р Молан вярва, че ако меда се използва още в началото в случай на отравяне на кръвта ще има много по-малко увреждане на тъканите.

Ако сложите мед на марля и го нанесете върху рани от охлузвания например те ще заздравеят много по-бързо отколкото, ако ги третирате с традиционните медицински кремове и мехлеми.

Медът е изключително ефикасен за дихателни заболявания. Едно българско проучване на почти 18 000 пациенти установява, че той подобрява хроничен бронхит, астма бронхит, хроничен и алергичен ринит и синузит. Медът е много ефективен при лечението на простуда, грип, респираторни заболявания и като цяло на имунната система на човека.

Интересен е фактът, че пчеларите страдат по-малко от заболявания като рак и артрит например отколкото всяка друга професионална група в световен мащаб.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *