Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кога се появява болестта на Алцхаймер?

Болестта на Алцхаймер е бавно прогресиращо заболяване, свързано с деградация в психическите способности и атрофия на кората на мозъка. Вероятността за възникване на болестта на Алцхаймер нараства значително след 70-годишна възраст и може да засегне около 50% от хората на възраст над 85. Въпреки това, болестта на Алцхаймер, не е нормална част от остаряването и не е нещо, което неизбежно се случва в по-напреднала възраст. Много хора например живеят повече от сто години и никога не развиват болестта на Алцхаймер. Основният рисков фактор за болестта на Алцхаймер се увеличава с възрастта. Десет процента от хората над 65-годишна възраст и 50% от тези над 85 годишна възраст са с болестта на Алцхаймер. Има хора, които развиват болеста на 40-50 години това е в следствие на наследени генни мутации. Други фактори за развитието на болестта на Алцхаймер са високо кръвно налягане (хипертония), коронарна болест на сърцето, диабет и повишен холестерол. Тези фактори увеличават риска от болестта на Алцхаймер, но по никъкъв начин не означава, че хора с високо кръвно налягане например ще развият болестта на Алцхаймер.

Началото на болестта на Алцхаймер започва постепенно първо започват проблемите с паметта след това се появяват и проблемите с мисленето. Тъй като болестта прогресира се появяват проблеми в абстрактното мислене. Болният човек може да започне да има проблеми с четенето и с организирането на работата през деня. На по-късен етап в хода на заболяването засегнатите лица може да станат дезориентирани в това кой месец и година е или да не може да опишат точното масто на което се намират или на което живеят. В по-късните стадии от болестта хората въобще не са способни сами да се грижат за себе си. Смърта при хора с болестта на Алцхаймер настъпва от други заболявания, а не като следствие от самата болест.

В момента няма лек за болестта на Алцхаймер, но научните изследвания все повече ни доближават до откриване на нови методи с които да може да се победи коварната болест. Изключителен напредък вече е постигнат в разнищване на мистериите на болестта на Алцхаймер, включително и какво причинява болестта и какво се случва в мозъка, тъй като заболяването прогресира. Научните изследвания предоставят информация за това какво е най-подходящото лечение за хора страдащи от болестта на Алцхаймер. Съществуват лечения за управление на когнитивните симптоми на болестта на Алцхаймер, като например промени в мисленето, паметта и възприятието. Те не могат да спрат болестта, но могат да забавят прогресирането на симптомите при някои хора, поне за известно време. Поддръжката и обучението за настойници и членове на семейства в които има болен от Алцхаймер е от изключително значение за да може хората  с това заболяване да получават по-добри грижи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *