Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво причинява вагинита?

Вагинит е дума, използвана за описание на нарушения, които причиняват инфекция или възпаление на влагалището. Вулвовагинит се отнася до възпаление както на влагалището така и на вулвата (външните женските полови органи).

Тази инфекция може да бъде причинена от организми като гъбички, бактерии или вируси. Други причини могат да включват дразнене от химични вещества в кремове, спрейове или дори дрехите, които са в контакт с тази област. В някои случаи, вагинита е резултат от организми, които се предават между сексуалните партньори.

Симптомите са често срещано явление и повечето жени са имали поне една форма на вагинит в живота си. Въпреки че състоянието е често срещано, много от жените знаят малко за него. Терминът „гнойна инфекция “ е това, което за което повечето жени се сещат когато чуят думата вагинит, въпреки че това е гъбична инфекция и е само един вид вагинална инфекция.

Какво го причинява?

Вагинит може да бъде причинен от няколко различни организми, понякога по едно и също време, както и от хормонални промени, алергии или раздразнения.

Шестте най-честите причини за вагинит са:

• Кандидоза

• Бактериална вагиноза

• Трихомониаза

• Хламидия

• Вирусен вагинит

• Неинфекциозен вагинит

Тъй като има толкова много причини, важно е да се консултирате с вашия лекар или друг медицински специалист, ако мислите, че имат вагинална инфекция, така че причината да бъде идентифицирана правилното и да бъде предписано правилното лечение.

Вагинита понякога може да е признак и за други здравословни проблеми. Знаейки повече за признаците и симптомите на това често срещано състояние, ще помогнете и на себе си  и на вашия лекар да направи правилна диагноза.

Симптомите на вагинит

Симптомите на вагинит включват сърбеж и парене в или около влагалището. Други симптоми могат да включват необичайно течение с неприятна миризма. Въпреки това, някои жени нямат никакви симптоми на инфекция.

Възможностите за лечение

Лечението на вагинита изисква точна диагноза, тъй като различните видове вагинит се нуждаят от различни лечения. След като причината е идентифициран, подходящо лечение може да започне.
След като започнете лечението трябва да то се следват стриктно точно както вашият лекар е предписал, за да се излекувате. Симптомите могат да изчезнат преди да завърши лечението. Дори и така, трябва да завършите лечението, за да се гарантира излекуване.

Не пропускайте да попитате вашия лекар всички въпроси, които имате относно лечението ви. Отворената комуникация и ясното разбиране на ситуацията може да ви помогне да играете активна роля в поддържането на здравето си.

Най-важното, което трябва да знаете за вагинита:

• Вагинит е медицински термин, който описва инфекция или възпаление на влагалището и/или вулвата предизвиквано от гъбички, бактерии, вируси, други организми или химични дразнители.
• Симптоми на различни видове вагинит могат да се появят по едно и също време, това понякога затруднява диагностицирането. В допълнение, едновременно може да присъства повече от една от причините за вагинит при една и съща жена.

• Добрите здравни навици са много важни. Правете си пълни гинекологични изследвания, в това число цитонамазка, най-малко на всеки две години. Ако имате множество сексуални партньори, трябва да поискате проверка за полово предавани инфекции.

• Правилно поставената диагноза е ключът към правилното лечение. Всеки от причинителите изисква определен вид лечение. Използвайки грешно лечение няма да си помогне, а само ще забавите подходящото лечение.

• Не всички вагинити са причинени от гъбички. Използването на не предписани лекарства или друго лечение може направи поставянето на правилна диагноза по-трудно, ако гъбичките не е причината за инфекцията.

• Някои форми на вагинит се предават по полов път и могат да съществуват съвместно с други, по-сериозни болести предавани по полов път. Правилното използване на презервативи може да бъде полезно и за предотвратяване на някои форми на вагинит.

• Следвайте точно инструкциите на вашия лекар докато лекувате вагиналната си инфекция. Ако симптомите не изчезнат напълно или ако се появят отново консултирайте с лекаря си за допълнителни инструкции.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “Какво причинява вагинита?

  1. Pingback: Вагинит може да се хване дори от тоалетната | Лекува нет

  2. .... каза:

    Трихомониазата проявява ли симптоми при мъжете? Само по полов път ли се предава?

  3. Pingback: Кандидозата у възрастните жени идва при намален имунитет | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *