Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КИАРЕСТА / KYARESTA

Съдържа анастрозол, лактоза монохидрат, повидон, натриев нишестен гликолат, магнезиев стеарат, хипромелоза, макрогол 300, титанов диоксид

Предназначение

КИАРЕСТА се назначава за лечение на рак на гърдата при жени в менопауза. Медикаментът е от групата лекарствени продукти – инхибитори на ароматаза. Приемът на това лекарство потиска продукцията на определени хормони, които имат връзка с онкологичния процес.

Как се приема

Приемът на този продукт е само по лекарско назначение. Терапията включва прием на една таблетка КИАРЕСТА веднъж дневно – всеки ден, в продължение на пет години. Прилага се при ранна фаза на заболяването.

Таблетката трябва да се взема по едно и също време на деня; поглъща се цяла, без стриване или сдъвкване. Ако е пропуснат прием, може да се погълне при първа възможност или при по-голямо закъснение да се изчака до следващия ден. Не може да се вземат две таблетки за ден; пропуснатото не се компенсира чрез удвояване на обичайната доза.

Ако е налице предозиране, задължително се прави консултация с лекуващия. При проява на необичайни симптоми трябва да се потърси медицинска помощ.

Приемът не бива да се прекратява самоволно. Спирането на терапията може да става само по препоръка от лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

Най-често обсъжданите странични ефекти при терапия с този продукт са главоболие, обриви, отпадналост, скованост или болки в ставите, гадене, топли вълни. Коментират се също симптоми от рода на влагалищна сухота, алергични прояви – уртикария; повръщане, алопеция, анорексия, диария, болки или изстиване на ръката – синдром на карпалния канал; вагинално кървене през първите дни на приема; повишени чернодробни ензими, високи липидни нива в кръвта, сънливост; “щракащ пръст” – палецът на ръката или друг пръст са в свито положение.

В редки случаи е възможно да се развият чернодробни смущения, включително жълтеница; болки в областта на черния дроб, увеличаване.

Регистрирани са и единични прояви на синдрома Стивънс-Джонсън, изразен в тежки обриви под формата на мехури, последвани от белене, кървене и пр.

При отделни пациенти алергичните реакции могат да се развият тежко, с оток на лицето и гърлото, затруднено дишане и преглъщане, хрипове и пр. Тази симптоматика изисква незабавна медицинска намеса.

Кога НЕ БИВА да се употребява

КИАРЕСТА не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Този медикамент не се прилага при жени, които още не са в менопауза, както и при бременност и кърмене.

Не се назначава на пациентки, които имат тежки увреждания на бъбреците и черния дроб.

Прилага се след индивидуална преценка за възможен риск при пациентки със заболявания, които се отразяват върху здравината на костите или върху нормалното функциониране на бъбреците и черния дроб.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият преценява възможно ли е съвместяване с други медикаменти, които пациентката трябва да приема едновременно с КИАРЕСТА. Специално внимание енеобходимо спрямо паралелен прием на т.н. LHRH аналози, с които сеи лекуват гинекологични заболявания, безплодие и карцином на гърдата. Комбинирането с тамоксифен може да отслаби въздействието на КИАРЕСТА. Препоръчителна е консултация за всяко лекарство – включително онези, които считаме за леки и безобидни и които си “назначаваме” сами.

_________

Усреднена цена в аптеките – 19 лв за 28 таблетки по 1 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *