Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Топ храни за бистър и остър ум

Популярно научно списание публикува резултати от изследвания за това кои продукти помагат за подобряване работата на мозъка.

Лидер в този списък се оказва малката червена боровинка. Тя съдържа по-голямо количество антиоксиданти. Встъпвайки във взаимодействие със свободните радикали на кислорода, те практически изцяло разрушават холестерола – толкова вреден за кръвоносните съдове.

Черната боровинка заема второ място. В нея се съдържат вещества, подобряващи зрението и слуха.

На трето място в този списък се нареждат цвек­лото и зелето. Веществата, съдържащи се в тези зеленчуци, разрушават ферментите, които водят до развитие на болестта на Алцхаймер.

На четвърта позиция е спанакът. Той забавя поя­вяването на проблемите с нервната система, които предизвикват стареенето.

И чак на пето място се нарежда мазната риба. Само сьомгата, рибата-тон, сардината и другите ви­дове мазна риба, съдържащи мастни киселини, могат да разтварят вредните ферменти. Тези продукти съдържат фосфор, подхранващ мозъка.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *