Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Четири мерки, които ще подобрят кръвоснабдаването на главния мозък

Моля да ми обясните защо лекарствата, които ми предписаха за лечение на атеросклероза на съдовете в главния мозък не ми помагат – цинаризин, ноотропил и други от този род?

Никола Неделчев – Ямбол

Няма нищо учудващо В това, което споделя­те. Вече съществува едно понятие, наречено доказателствена меди­цина. Ето това е такъв случай, при който никой още не е доказал ефекта от такива лекарства. Те не се приемат тол­кова широко в много за­падни страни, защото освен че не е доказана пълната им ефикасност, тези лекарства имат много ограничена сфера на действие.

А в същото време е доказано, че четири съ­ществени мерки могат да преустановят ате­росклерозата на съдо­вете от главния мозък и да подобрят неговото кръвоснабдяване.

Приемайте лекар­ства от групата на статините. Тези препа­рати понижават нивото на мазнините в кръвта – а точно тези мазнини образуват съдовите плаки. По-малките плаки могат да се разнесат под тяхното въздейст­вие, освен това те пре­дотвратяват усложне­нията, които водят до инсулт.

Следете кръвното си налягане – не допус­кайте да премине гра­ниците 140/90, а още по- добре е, ако постигнете 130/85. Няма начин да не успеете да нормализи­рате кръвното си наля­гане при такъв широк спектър от съвременни препарати.

Приемайте препа­рати за разреждане на кръвта. Веднага се до­сещате, че ‘става дума за аспирин – вземай­те по четвърт от най- обикновения, можете да опитате и от по-модерните варианти. Има и по-сериозни, но тях трябва да ви ги предпи­ше лекар.

Всички знаете, че ако един кръвоносен съд е стеснен, кръвта трудно се движи по него. Сега вече все по-голяма по­пулярност получава ме­тодът, според който в кръвоносните съдове се поставят т.нар. стентове. Тази операция не е тежка – през дупчица в кръвоносния съд на мястото на стеснение­то се вкарва тръбичка, която не позволява на кръвотока да се пре­късва. Резултатите са добри. Не отказвайте такова предложение от вашия лекуващ лекар.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *