Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 важни признака сигнализират за лошо кръвообращение. След тях идват много сериозни болести

Признаците за лошо кръвообращение никога не трябва да се пренебрегват. Това е наистина много сериозен здравословен проблем. Но ако му се обърне внимание навреме, кръвообращението може да се подобри.

Кръвообращението осигурява всички жизнени функции на тялото. Благодарение на кръвоносната система нашите органи, мускули и кости получават необходимото им хранене. А когато възникнат проблеми с кръвообращението, тялото ни го усеща и ни подава сигнали. Когато тези проблеми се увеличат, човек започва да се сблъсква с такива сериозни заболявания като инсулт, язви или гангрена.

Кръвообращението: Ето 4 признака, които представляват заплаха за здравето

  • Усещане за изтръпване в краката и ръцете.
  • Подути крака.
  • Умора.
  • Косопад.

Добрата новина е, че това не се случва изведнъж. Кръвообращението се влошава постепенно и този процес е придружен от симптоми, които лесно се забелязват.

Но много хора знаят малко какво се крие зад тези симптоми и вярват, че те са само малки и временни особености. Ако обърнете внимание на тези симптоми навреме и разберете какво означават, можете да предприемете мерки за подобряване на кръвообращението си и по този начин да предотвратите усложнения и заболявания на сърдечно-съдовата система.

За да се ориентирате вижте какво се крие зад тези симптоми. Признаци на лоша циркулация:

  1. Усещане за изтръпване на краката и ръцете

. Усещането за изтръпване и настръхване, което пълзи по цялото тяло, често се появява, когато прекарваме много време в една и съща поза. Обикновено „изтръпват“ в краката. Но напоследък много хора изпитват това усещане и в ръцете си (възможно е се дължи на увеличаването на употребата на мобилни телефони).

Движението подобрява кръвообращението, докато стоенето в статично положение, напротив, го влошава.

По този начин усещането за изтръпване и настръхване, пълзящо по тялото, се появява, когато кръвообращението се влоши. За да го подобрите, най-добре е да ходите редовно, поне по половин час на ден. Такава проста физическа активност кара мускулите да се напрягат и това активира кръвообращението.

  1. Подути крака. Краката се подуват, защото тялото се опитва да си възстанови баланса (то „забелязва“, че към тези части не тече достатъчно кръв). Така липсата на кръв се компенсира от задържане на течности там, където тя не е достатъчна. В резултат на това възниква подуване и човек изпитва болки и изтръпване на краката. Освен това краката лесно се натъртват.

Ако забележите подобни симптоми, непременно се консултирайте с лекар.

За да премахнете по-ефективно излишната течност от тялото си, пийте повече вода. Също така е добре да легнете с повдигнати над главата крака. Благодарение на това кръвта се разпределя по-добре до местата, където не достига.

  1. Умора. Както вече казахме, кръвта осигурява основните хранителни вещества (както и кислород) на цялото тяло, като значителна част от тях се превръщат в енергия. Това означава, че ако по-малко кръв тече към различни органи и части на тялото, то не може да изразходва нормално енергия и човек бързо се уморява дори при леко натоварване. Мускулите не могат да се справят с натоварването, те трябва да работят по-усилено и умората се увеличава.

В резултат на това човек постоянно се чувства уморен и това значително ограничава неговата активност

Вашият лекар ще ви помогне да определите причините за постоянната умора. Но във всеки случай можете да включите енергийни добавки в диета си. Много е добре да пиете енергиен шейк или смути сутрин. Предлагат се в голямо разнообразие и всички са вкусни.

  1. Косопад. Не си мислете, че алопецията е проблем само на мъжете.Разбира се, при тях това се случва по-често. Но поради лошото кръвообращение жените също получават сериозен косопад.Това е така, защото косата също се нуждае от хранителни вещества, за да бъде силна.И ако кръвоснабдяването на косъма намалее, състоянието му се влошава.Тогава не само кара косата да пада по-бързо.

Тя става прекалено суха и краищата ѝ се нацепват. Естествените маски ще ви помогнат да подобрите състоянието на косата си. Те са евтини, но много ефективни. Те, за разлика от маските, които съдържат химикали, са полезни за здравето. Също така е много добре да се пият природни настойки, които помагат за подобряване на кръвообращението.

Това са основните признаци на лошото кръвообращение

Ако ги забележите у себе си, не се ограничавайте само до използването на природните средства, които споменахме. Непременно се консултирайте с лекар. Той ще оцени здравословното ви състояние, ще ви постави диагноза, ако сте болни и ще предпише необходимото лечение.

Никога не забравяйте, че кръвообращението е много важен аспект от вашето общо здраве, а признаците на влошаване му никога не трябва да се пренебрегват.

Източник: steptohealth.ru

Пауър Ню Хеър Лосион
Пауър Ню Хеър лосион против косопад

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *