Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

РЕВМАТИЗМЪТ ИМА АЛЕРГИЧЕН ХАРАКТЕР

Имам нужда от съвет. Сестра ми живее от една година в Испания. Вчера ми се обади и ми каза, че има­ла ревматизъм от влажния климат и я болят ставите на китките и рамената. Нямам идея какво да й предложа като съ­вет, затова се обръщам към вас. Тя няма възможност да отиде на лекар, с бебе на няколко дни е. Ще ви бъда благодарна, ако откликнете на молбата ми и дадете повече информация за това заболяване и начините за лечението му.

Катя Антонова – Сливен

Ревматизмът е възпалително заболяване, което засяга ставите, сърцето и централната нервна система. Характеризира се с про­дължително протичане и чести рецидиви и е резултат от имун­на реакция на организма спрямо инфекция със стрептококи. Днес само едно, и то много рядко забо­ляване, е запазило „привилегията“ да се нарича ревматизъм. Става дума за така наречената болест на Соколовски-Буйо, Тя най-често е следствие от стрептококова инфекция, загнездена в носоглът­ката, т.е. свързана е с ангината и тонзилита.

В случаите, когато няма при­знаци за наличие на стрептококи, а болестта придобива хронична форма, лекарите говорят за алер­гичен характер на заболяването. Алергичната реакция е характерна и за стрептококовата форма на заболяването.

Ревматизмът е детско-юно­шеска болест и уврежда най-вече сърцето, много по-рядко другите органи. Възпалителното заболява­не на сърцето – ревмокардит – също може да доведе до увреждане на сърцето. Заболяването е сериозно – затова не бива сестра ви да зала­га на случайни съвети, а да отиде при специалист.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *