Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При херния размерът няма значение

Опасността от дисковата херния не зависи от нейния размер. Бедата не е толкова в големината на самата херния, колкото в нейното разположение и в размерите на гръбначния канал. Ако той е достатъчно широк, т.е. около 25 мм, „ще понесе“ херния до 10 мм. А в тесния канал и малката херния може да навреди.

Методът на лечение също не зависи от размера. Операция се налага само ако има „конфликт“ между хернията и нервите. А такъв „конфликт“ може да бъде потвърден, от една страна, от вашите оплаквания, и от друга – от резултатите от компютърната или магнитно-резонансната томография.

Никой не може да твърди, че операцията е най-ефикасното лечение на дисковата херния. Тук всичко зависи от състоянието на близко разположените нерви и органи. От десетки болни само един им нужда от такава операция. Сред консервативните методи на лечение са лечебната физкултура, рефлексотерапията, мануалната терапия, масажът, остеопатията, физиопроцедурите, лечебните бани, калолечението.

Често болният се нуждае и от психотерапевтична помощ. По принцип лечението на дисковата херния е комплексно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *