ЗАЩО СЕ ПОЯВЯВАТ ТЪМНИ КРЪГОВЕ ПОД ОЧИТЕ?

Моля да разкажете за какви нарушения сигнализират тьмните кръгове под очите? Започнах да забелязвам, че към края на седмицата при мен те стават все по-тъмни и ми е трудно да ги скрия с козметични средства.

Ани – на 35 години – по електронната поща

Много са причините, които могат да предизвикат тъмни кръгове под очите: например някои заболявания – проблеми със сърцето, бъбреците и надбъбречните жлези. Или особености 6 структурата на лицето. Така се проявява и умората. Лошото хранене и заседналият начин на живот също могат да предизвикат такова състояние.

Но тъй като при вас тези тъмни кръгове се проявяват по-силно към края на седмицата, можем да предположим, че причината е умора и недоспиване. Трябва да се опитате да спите достатъчно нощем и да прекарвате повече време на чист въздух. Използвайте специални козметични средства за кожата около очите, потърсете консултация от козметик. Добре подбраният крем подхранва, то­низира, овлажнява кожата на клепачите и намалява раздразнението.

Ако не усетите ефект от кремовете, не прибягвай­те веднага към по-радикални методи, например изпъ­ване на кожата. Ние ще ви предложим някои народни средства. Опитайте с тях.

Настържете един суров картоф, пригответе си две марлени салфетки и сложете по 2 супени лъжици в тях, след което ги увийте на 1 -2 слоя. Легнете, отпус­нете се и ги наложете На клепачите за 10-15 минути. След това нанесете крем на долния клепач в посока от слепоочието към вътрешния край на окото. След 10-15 минути изтрийте крема с памучно тампонче, натопено 8 чай.

Сложете в камерата за 15-20 минути пакетче чай, или две пакетчета. След това ги наложете на клепа­чите си за 5-10 минути.

Може да ползвате и парченца лед, получени от бил­кова отвара, за 4-5 минути върху клепачите. Подходяща е отвара от лайка, мента, сал вия.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “ЗАЩО СЕ ПОЯВЯВАТ ТЪМНИ КРЪГОВЕ ПОД ОЧИТЕ?

  1. Pingback: Как да се спасим от тъмните кръгове под очите?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *