Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЕНЕРГОТРИМ  /  ENERGOTRIM

Съдържа триметазидинов дихидрохлорид, калциев хидроген фосфат дихидрат, микрокристална целулоза, повидон К30, ксантанова гума, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат, хипромелоза, титанов диоксид, макрогол 400, червен железен оксид

Предназначение

ЕНЕРГОТРИМ подобрява енергийния баланс на клетките; ефектът е важен при намалено снабдяване с кислород на сърдечните клетки. Лекарственият продукт се включва в комплексното лечение на пациенти с различни сърдечни заболявания, основно помага при стенокардични пристъпи.

Как се приема

ЕНЕРГОТРИМ се приема два пъти дневно – сутрин и вечер, по време на хранене. Препоръчва се доза от 2х35 мгна ден; таблетките се поглъщат цели, с малко вода. Не бива да се дъвчат или стриват.

Потребители на възраст над 75 години или с бъбречно заболяване обикновено вземат редуцирана доза, определена индивидуално от лекуващия.

Ако пациентът пропусне прием, медикаментът се приема в следващото планувано време; не се удвоява дозата с цел компенсация на пропуснатото. За прекратяване на приема е необходимо то да бъде препоръчано от лекар.

Предозирането не води до опасни последици; въпреки това препоръчителната доза трябва да се взема коректно.

Възможни нежелани ефекти

Най-често коментираните странични ефекти при прием на ЕНЕРГОТРИМ са слабост и световъртеж, главоболие, болки в корема, диария, обрив и сърбеж, копривна треска. По-рядко се съобщава за сърцебиене и неравномерен пулс, замайване и припадъци, понижено кръвно налягане.

Има и данни за нарушено качество на съня, трудно заспиване, тежки обриви с мехури, констипация, оток на лицето и гърлото, затруднено дишане и преглъщане. Възможни са неконтролирани движения и тремор, схващане и влачене на долните крайници, вдървяване на ръцете.

При лабораторни изследвания на кръвни проби могат да се установят някои отклонения в показателите за тромбоцити и бели кръвни клетки. Не е установена честотата на отклонения във функциите на черния дроб, изразени в изсветляване на урината, бели екскременти, гадене и повръщане,  пожълтяване на кожата и склерите, сърбеж, треска.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЕНЕРГОТРИМ не се прилага при алергия към съставка на медикамента.

Продуктът е противопоказан при болест на Паркинсон или тежки бъбречни увреждания.

Не се използва за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Не се препоръчва прилагане по време на бременност или кърмене освен в крайни случаи, по изрично лекарско указание и под контрол.

Взаимодействие с други медикамент

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ЕНЕРГОТРИМ, от които да са последвали негативни ефекти върху здравето на пациент. Въпреки това лекуващият следва да прецени безопасността на възможен паралелен прием (като се информира за приемани наскоро от пациента медикаменти или за такива, които той трябва да взема едновременно с ЕНЕРГОТРИМ).

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за 60 таблетки по 35 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *