ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Каква е разликата между артрита и ревматизма

Артритът се проявява с болки, със скованост, възпаление и увреждане на ставите. Най-разпространената форма е тази, която засяга коленните и бедрените стави на възрастните хора. Но понякога възниква и възпаление на други стави, включително шийните.
От медицинска гледна точка ревматизъм не е съвсем правилно наименование, но отдавна се използва сред народа за обозначаване на болки и парене в мускулите и ставите.
Почти всеки от нас през различни периоди изпитва някакви “ревматични” пристъпи.При младите хора те най-често са предизвикани от пренапрежение на мускулите и връзките. При възрастните засягат и гръбначния стълб. Дисковете между прешлените с възрастта се изтриват, стават плоски и възниква притискане на нервите, които излизат от гръбначния стълб към шията. Можете да подобрите своето състояние, кото предпазливо се навеждате и изправяте. Опитайте също и лек масаж.
Диагнозата ревматично заболяване се поставя, като се прецени историята на болестта, извърши се преглед, както и редица изследвания.
Няма нито едно нито едно лекарство или метод на лечение, които да са оптимални за всички пациенти. Съществуват различни лечебни методи, които помагат да се справите с болката и да контролирате симптомите на артрит.
Много възпалителни ревматични заболявания се лекуват с т. нар. базисни противовъзпалителни медикаменти. Те оказват по-изразителен клиничен ефект от лекарствата, намиращи симптомите за заболяванията. Но съществуват и други методи: лекарството се влива директно в ставата или меките тъкани. Също така натуропатия, алтернативна медицина и не на последно място – операция.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *