ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Магнезиеви бани: подобряват лимфния дренаж и детоксикират

Магнезиеви бани – защо са полезни и как помагат на здравето? Английската сол или магнезиев сулфат е естествен материал, в който има магнезий, сяра, кислород и вода

магнезиеви бани
Магнезиевите бани имат благоприятен ефект върху човешкото здраве

Английската сол има широк спектър от приложения, поради уникалните си свойства.

Магнезиеви бани успешно се използват при лечението на различни заболявания още преди 19 век. Още тогава европейците са посещавали здравни курорти, където една от основните процедури е била балнеолечението – къпане във вана, пълна с лековита минерална вода за нормализиране на метаболитните процеси, подобряване на кръвообращението, както и функционирането на органите на зрението и дишането, храносмилателната, ендокринната и нервната система.

Магнезиев сулфат: полезни свойства

В процеса на усвояване на храната отпадъците, съдържащи въглерод, се натрупват в организма. За тяхното елиминиране е необходимо доставяне на кислород в тъканите и кръвта, за да се започне процесът на окисляване. При недостиг на кислород окисляването се извършва отчасти и не всички токсини се отделят от тялото, което води до развитие на различни заболявания и интоксикация.

Вместо магнезиев карбонат солта съдържа сероводород, поради което е възможно да се получи магнезиев сулфат. Магнезият, взаимодействащ с въглерода, измества сероводорода и отново се комбинира с въглерод. Това е основното лечебно свойство на тази сол. Благодарение на абсорбцията на въглерод, съдържащ се в токсините, отпадъците се разтварят по-добре и се елиминират от тялото по-бързо. Благодарение на солната баня, токсините напускат тялото чрез кожата.

Магнезиевите бани са много полезни при:

– емоционален стрес;
– нервност;
– умора;
– стрес поради преумора;
– дълги полети и смяна на часовите зони.

За да приготвите терапевтична баня ще ви трябва:

– пригответе чиста кърпа и топъл халат;
– напълнете ваната с вода (t 38 ° C не повече);
– добавете 0,5-1 кг. английска сол във водата;
– след пълно разтваряне на веществото добавете няколко супени лъжици сода към водата;
– преди къпане, изпийте чаша вода (по време на лечението е необходимо да пиете поне 2,5 литра вода дневно);
– потопете се в магнезиевата вода до сърдечната линия за петнадесет минути;
– след това вземете душ и допълнително затоплете тялото с одеяло.

Магнезиевата баня е бърз и ефективен начин за прочистване на тялото и възстановяване на силата.

Ползи на магнезиевия сулфат

1. Детоксикация на тялото.

Течността, която помага за елиминирането на токсините от тялото, е лимфата. Движението на лимфата се задейства от мускулите, следователно, за да нормализирате циркулацията на лимфата, имате нужда от масаж или тренировки. За да прочистите тялото възможно най-добре:

– правете ежедневен джогинг или просто ходете пеша на чист въздух (3-5 км);
– включете в диетата плодове и зеленолистни зеленчуци;
– вземайте душ два пъти на ден, замествайки сапуна или душ-гела с английска сол;
– правете солни бани вечер, след което стойте увити в одеяло за поне половин час.

Магнезиевите вани помагат за намаляване на мускулния тонус и спазми, подобряват кръвообращението и разширяват порите за по-добро елиминиране на токсините.

2. Грижа за тялото

Магнезиевият сулфат има антицелулитни, противовъзпалителни и анти-стареещи свойства, затова често се използва като основно козметично средство. Продуктът има антицелулитен ефект и ви позволява да премахнете излишното тегло, тъй като засилва кръвообращението, нормализира обменните процеси в кожните клетки, почиства и възстановява тъканите. Препоръчва се да правите магнезиева баня (да обтривате тялото с английска сол) два до три пъти седмично. Ако имате вана това ще изисква:

– напълнете банята с вода (t 44°C не повече);
– разтворете английска сол във водата и легнете във ваната за петнадесет минути;
– докато се киснете, се препоръчва да пиете билков чай ​​или просто чиста вода;
– вземете душ и се увийте в топъл халат.

Магнезиевите бани се препоръчват особено за тези, които спортуват и често чувстват мускулна болка.
За да приготвите терапевтичен скраб, трябва да смесите английската сол с две супени лъжици мед или няколко капки етерични масла. Тази смес трябва да се втрива в продължение на пет минути в проблемни места, предварително напарени под топъл душ. След обработка на необходимите зони, остатъчната смес може да се изплакне с вода и да се приложи антицелулитно масло върху кожата.

Магнезиев сулфат може да се използва и за опаковане, за да се отървете от излишните килограми.

За да приготвите сместа ще ви трябва: 1/4 чаша топла вода, 1 супена лъжица английска сол и 10 капки ментолово масло. В тази смес е необходимо да навлажнете марля, да обвиете с нея проблемните зони, да покриете с фолио отгоре и да оставите за 20 минути. Опаковането се препоръчва да се извършва поне 14 дни.

Преоткрийте употребата на английска сол по един по-приятен и ефективен начин за здравето

3. Лимфен дренаж

Вече беше споменато, че отстраняването на токсините се извършва чрез лимфата и за да подобрите нейната циркулация, можете да извършите специален масаж под душа. Трябва да вземете шепа сол и да я разтриете с кръгови движения от гърдите към стомаха, раменете, ръцете, бедрата, задните части и долната част на гърба.

4. Кожата на лицето и тялото.

Магнезиевият сулфат перфектно помага да се отървете от кожните проблеми. Може да се добави към обикновен скраб (в равни пропорции) и да се използва по предназначение – нанесете сместа върху лицето или тялото, оставете за три до пет минути и след това отмийте остатъците. Благодарение на тази процедура ще бъде възможно:

– да се отървете се от кожни обриви;
– да повишите стегнатостта и еластичността на кожата;
– да ускорите процеса на регенерация на тъканите;
– да разширете порите, за да подготвите кожата за по-нататъшно почистване или нанасяне на маска.

Този продукт е особено полезен за онези, които имат мазна кожа. Солта може да се използва и за миене на лицето и областта на шията сутрин и вечер, просто като се разрежда малко количество английска сол във вода.

5. Кожата на ръцете и краката

Магнезиевите бани имат антибактериален, ексфолиращ и омекотяващ ефект. Разтворете сто грама английска сол в топла вода и потопете ръцете и краката в нея за петнадесет минути. Това ще подейства по следния начин:

– омекотява кутикулата;
– облекчава възпалението;
– ще се отървете от микозата.

За да се постигне най-добрият резултат, трябва да се направят поне десет такива процедури.

6. Подобряване на косата.

За укрепване на косата, придаване на обем и здравословен блясък, английска сол може да се добави към балсама или шампоана (в равни количества), а също и да се използва като сух шампоан (втрийте в скалпа и разрешете остатъците).

7. Повишаване устойчивостта на организма към стрес.

Баните с английска сол подобряват благосъстоянието и спомагат за борба със стреса. при недостиг на магнезий човек чувства тревожност, безпокойство, постоянна умора, страда от главоболие, високо кръвно налягане и безсъние. В допълнение, дефицитът на този микроелемент провокира промени в нервните импулси. Топла магнезиева баня ще ви помогне да коригирате ситуацията (една чаша английска сол ще бъде достатъчна). Тази процедура също подобрява кръвообращението, предотвратява образуването на кръвни съсиреци и насърчава бързото възстановяване на тялото.

8. Ползите от магнезиевия сулфат за деца и жени

Децата са много активни, така че образуването на ожулвания и рани по кожата им е често срещано. За бързото заздравяване на наранявания можете да използвате бани с магнезиева сол. Също така такива процедури помагат на децата да се успокоят преди лягане, да се отърват от нервност и безсъние.

Магнезият е важен и за женското тяло, тъй като поддържа репродуктивната функция и насърчава благоприятният ход на бременността. Също така, това вещество е необходимо за либидото и формирането на редовен менструален цикъл, както и за да се предотврати хипертония и депресия. Ако на женското тяло липсва този микроелемент, тогава налягането се повишава, появява се подуване и процесът на стареене се ускорява. Поради особеностите на женската генетика при нежния пол, дефицитът на магнезий се среща с 30% по-често, отколкото при мъжете. Затова е важно жените да се грижат за здравето си и да предотвратяват недостига на магнезий навреме.

Източник: magnesium-goods.com.ua

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *