Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДИСКОВАТА ХЕРНИЯ ВЕЧЕ СЕ ОПЕРИРА С ЛАЗЕР

От 12 години имам проблеми с кръста. Вече със сигурност (след ядрено-магнитен резонанс) се установи, че имам дискова херния. След консултация с неврохирург ми казаха, че се налага типичната операция за този вид заболяване с нов вид апаратура. Бихте ли могли да ми дадете повече информация за тази манипулация и какви резултати мога да очаквам след провеждането й?

Павлина Тошева – Враца

Дисковата херния се лекува с ла­зер. Дископатиите, и в частност дисковата херния, са често срещано заболяване. Болестта започва остро –  най-често след физическо усилие, със симптом на остро лумбаго или „сецване“. Болката в кръста е силна, остра и режеща. Понякога заболява­нето започва постепенно. Дълго вре­ме пациентите се оплакват от лека болка или тежест в кръста, която на моменти се изостря. Тези оплаквания от дисковата херния дълго време се опитваме да притъпим с болкоуспокояващи. Така се стига до усложнение на заболяването.

ВНИМАНИЕ!

  • Операцията при дисковите заболявания е крайна мярка. За да се стигне до нея, трябва да има строги индикации или да са изчерпани всички други методи на лечение.
  • Хирургичната интервенция при дискова херния невинаги решава проблема. Често се получават рецидиви и това налага неколко- кратна хирургична намеса.
  • През последните години като много ефикасен метод за лечение на дисковите заболявания се наложи лазерната терапия. Тя заема водещо място в повечето неврологични, физиотерапев­тични и рехабилитационни клиники в целия свят. Чрез този метод се спират дегенератив­ните процеси в гръбначния стълб, постига се значително подобряване на състоянието на болния и често се избягва операцията. Обик­новено се провежда от 5 до 10-дневен курс на лечение.

Понякога лазерната терапия може да бъде съчетана с мануална терапия, иглотерапия и хомеопатия. Важно ус­ловие за успешността на лечението на дискова херния е то да започне в ранния етап на заболяването.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *