Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Неврохирург от Силиконовата долина споделя 3 правила за ефективност на мозъка

Как да накарате мозъка да работи по-ефективно по естествен начин? Научете три прости правила, които са много лесни за прилагане в живота

мозъка
Гладуването прави мозъка по-ефективен и здрав

Американският неврохирург Рахул Джандиал сподели три начина за увеличаване на производителността на мозъка. Те са достъпни за почти всички и не изискват намесата на „умни“ таблетки, толкова популярни в Силиконовата долина, пише CNBC.

Всички, от магнатите в Силициевата долина до биохакерите, са пристрастени към когнитивните подобрители, известни като ноотропици“, пише колонистът на CNBC Джейд Сцидиони. Тази тенденция тревожи известния неврохирург Рахул Джандиал, който нарича такива лекарства „недоказани глупости“.

Американският неврохирург Рахул Джандиал

Как да поддържаме мозъка в добра форма

Популярността на „хапчетата за ума“ вдъхнови известният неврохирург Рахул Джандиал да напише книга, в която той говори за това как можете да увеличите работата на мозъка и да го поддържате в добра форма, следвайки прости правила, които лекарят сам следва.

Два пъти седмично неврохирургът практикува периодично гладуване. Това предполага отказ на храна в рамките на 16 часа. Например, от 9:00 до 17:00, той се храни нормално, но отказва да яде в следващите 16 часа, пропускайки закуската. Разрешено е да се пие вода, кафе и чай.

Според Рахул Джандиал липсата на храна за 16 часа увеличава естествените фактори за възстановяване на невроните. Те ви позволяват да прехвърляте информация между различни области на мозъка и нервната система. Ако невроните са здрави и работят с пълен капацитет, информацията ще се предава по-бързо и по-ясно.

Проучване в Медицински изследователски център на университета „Джон Хопкинс“ също показва, че периодичното гладуване може да помогне на мозъка „да предотврати невродегенеративни заболявания като болестта на Алцхаймер и Паркинсон, като същевременно подобри паметта и настроението“.

Джандиал освен това препоръчва практикуването на дълбоко дишане: „Преди да отидете на срещата с шефа или преди да се приближите до паркинга по време на работа, просто намерете място, където да дишате бавно през носа – бройте до четири чрез вдишване и след това задръжте дъха си за няколко секунди. Тогава можете бавно да издишате през устата си “, каза лекарят.

Учени от Университета в Орегон заключиха, че само единадесет дни съзнателно дишане причиняват положителни структурни промени в мозъка

Третото правило, което се спазва самият Джандиал, е вертикалното положение на тялото. Вертикално ще рече тялото да се движи. И по възможност да се ходи бързо и да се диша правилно. В районите, в които въздухът е по-чист, като планините, трябва да се диша и интензивно. По време на ходене в човешкия мозък се произвежда повече BDNF – протеин, който стимулира и поддържа развитието на невроните. „Това не е хормон като естрогена. Това е като чудо, разработено специално за мозъка “, казва неврохирургът за протеина, наречен BDNF.

През юни 2019 г. Павел Дуров, известен руски предприемач и милионер, обяви че не пие алкохол от 15 години, не консумира кофеин, не яде месо, бърза храна и не приема лекарства. Преди година той отказа глутена, млечните продукти, яйцата и фруктозата и предпочита да се храни често и по малко с естествено отгледани плодове и зеленчуци. Дуров отбеляза, че гладуването е чудесен начин за очистване и презареждане на храносмилателната система и освобождаване на имунната система от тежестта на постоянно постъпващата храна.

Източник: healthybrains.org

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *