Изпробвани рецепти при хепатит

Смесете една част семена от моркови, три части семена от магданоз и четири от целина. Залейте 3 супени лъжици от сместа с един литър гореща Вода, оставете за 30 минути, прецедете и пийте по половин чаша 6 пъти на ден до подобряване на състоянието ви.

Смесете по половин супена лъжица смлени коре­ни от шипка и кисел трън и залейте с половин литър вода. Сложете на водна баня за 30 минути, след това долейте до обем половин литър и оставете сместа да престои през нощта. Прецедете и пийте по по­ловин чаша веднъж на ден 20 минути преди ядене. Курсът на лечение е 40 дни. Направете почивка 12 дни и след това пийте, докато се подобрите.

Полезно е също така половин час преди ядене да изяждате по веднъж на ден по една чаена лъжичка смес от мед и стрита черна боровинка.

При цироза е полезно да си запарвате и да пиете колкото можете вместо чай и вода, отвара от клон­ки на дива круша. Само след седмица ще усетите забележимо подобрение. Но продължете да си пиете отварата, докато напълно се оправите.

Вземете една тиква, направете отвор, през който извадете семената и запълнете получената кухина с мед. След това добре покрийте отвора. Оставете за 10 дни, след което сутрин на гладно изпивайте по 100 мл от получения вътре в тиква­та сок. Курсът на лечение е не по-малко от две седмици.

Ако нямате противопоказания, т.е. не стра­дате от повишена съсирваемост на кръвта, от хипертония, атеросклероза, полипи, кисти, тумор на яйчниците и матката, можете да използвате копривата За лечение на черния дроб. 15 г смлени листа се заливат с една чаша гореща вода и на- стойката престоява един час, увита в кърпа. 15 г смлени корени от растението също се заливат с една чаша гореща вода, след това сместа ври 10 минути на слаб огън и се прецежда. Настойката и отварата се смесват и се добавя мед на вкус. Пие се по половин чаша 3-4 пъти на ден 20-30 минути преди ядене. След две седмици такова лечение ще почувствате лекота в областта на черния дроб.

Съветва Халил Баев, билкар.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *