Билково лечение на камъни в бъбреците

Множество фактори играят роля при образуването на камъни в бъбреците, наследственост, нарушение на обмяната на веществата, смущение във функцията на някои жлези с вътрешна секреция, инфекции, залежаване и т. н. По своя състав камъните, които се образуват в бъбреците биват уратни, оксалатни, фосфатни и смесени. Размерите им са различни и изхвърлянето им от тялото на човек е доста болезнено, но тази болест може да се излекува с помоща на билки.

Пиенето на алое вера е най-ефективния начин за лечението на тази болест. Алое вера си взаимодейства с калция един от основните елементи на камъните и по този начин ги премахва. Препоръчително е да се приема алое вера под формата на капсули.

Приемането на екстракт от червена боровинка намалява калция в урината и по този начин се предотвратява образуването на камъни в бъбреците и спира растежа, ако вече има такива. Препоръчителната доза е 400 мг. дневно.

Храненето с тиквени семки може да спомогне за намаляване на пикочните рискови фактори, свързани с образуването на камъни в бъбреците. Тиквените семки помагат много за лечението на това заболяване.

Корен от див сладък картоф приеман под формата на чай два пъти дневно помага за разтваряне на камъните в бъбреците.

Вземат се две средни глави кромид лук сипва се една чаша вода и се вари на умерен огън, когато се свари и изстине се пасира с блендер и сока се пие в продължение на три дни. Трябва да започнете да изхвърляте камъни още на тория ден.

Учени от САЩ са установили, че приемът на една чаша сок от портокал дневно може да спре повторното появяване на камъни в бъбреците.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *