Кои са причините за лошия дъх в устата и как да ги премахнем

Има редица причини за лош дъх в устата. Консумацията на алкохол например причинява проблеми с храносмилането, което води и до лош дъх в устата. Стресът е друга причина, която не може да бъде лесно видима, но влияе зле на храносмилателната система. Дехидратацията води до запек и храносмилателни проблеми, а от там и лош дъх в устата затова е добре да се пият 6-8 чаши вода на ден. Сок, кафе, чай, кола и т.н. не се броят!

Ето и някои полезни съвети за премахване на лошия дъх от устата:

Дъвчете анасон, кардамон или копър, които ще помогнат за премахването на лошия дъх в устата.

Взема се една супена лъжица ябълков оцет преди всяко хранене примесен с една чаша вода. Ябълковия оцет помага на храносмилането и така се избягва лощия дъх в устата.

Вземат се по 5 грама на ден медицински въглен, той прочиства червата и стомаха и абсорбира токсините.

Гаргара с подсолена вода ще помогне за прочистване от бактерии, слуз и хранителни частици намиращи се върху сливиците, които може да са причинителите на лошия дъх в устата.

Карамфилът е мощен антисептик. Направете чай от 1/4 чаена лъжичка смлян карамфил в 2 чаши гореща вода и го оставете да престои 20 минути, като периодично го разбърквате. Прецедете го през финна цедка и отварата използваите, като вода за уста.

Копърът е друга полезна билка и може да се използва по няколко начина. Бавно се дъвчат листата му, което не позволява натрупването на слюнка в устата и по този начин се спира лошия дъх в устата.Течен екстракт от копър се втрива във венците и езика също много помага при лош дъх.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *