Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кое е най-доброто лечението с билки при витилиго

Витилиго е състояние на кожата, характеризиращо се с появата на бели петна.Тези кожни петна са изчезналия меланинов пигмент на кожата. В много случай кожните петна са предизвикани от слънчево изгаряне, възниква реакция, при която производството на меланин е блокирано и кожата губи цвета си. Смята се, че витилиго може да се предизвика и от генетични фактори, вирусни инфекции, а също и от физически травми на кожата. Витилиго може да се прояви за пръв път на 20 годишна възраст,но може да започне и по късно. Лечебният план се фокусира върху балансирането на имунната система от вътре и по този начин да се стимулира повторната пигментация на кожата. Препоръката за възрастни е да се приемат по 800 мг. фолиева киселина и по 1000 мг. витамин В12 един или два пъти на ден. Добре е да се намали нивото на стрес, както и организма да получава достатъчно сън, а също и да се ограничи престоя на слънце.

Най–добрите билки за лечение на витилиго са:

Дива водна леща – от нея се приготвя тинктура както следва: Вземат се 4 с.л. дива водна леща и се смесват с 500 мл. водка, тази смес се оставя да престои 7 дни на тъмно и след това се прецежда. Вземат се 15-30 капки от тази тинктура смесват се с 2 с.л вода и се пие два пъти на ден 30 мин. Преди хранене.

Ревен – пресен сок от ревен се смесва с лосион за тяло и се втрива по 2 – 3 пъти на ден в белите петна.

Кръвен здравец – 50 гр. корени от кръвен здравец се смесват с 1 л. вряща вода, тази смес се оставя да престои 4 часа. Тази отвара се добавя към вана, която трябва да вземете 15-20 мин. преди лягане. Лечението трябва да продължи 12-14 дни.

Рициново масло – втриване на рициново масло в белите петна по кожата дава добри резултати при лечението на витилиго.

Смесват се 1ч.л. жълт кантарион, 1ч.л. риган, 1ч.л.цветове от невен, и 1ч.л. цветове от лайка. Всяка сутрин се взема по 1 ч.л. от сместа, към нея се добавя 1ч.ч. вряла вода оставя се да престои 15 – 20 минути и се пие по 2 пъти на ден по време на хранене. Лечението трае 1 месец.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *